Vizita lui Ponta în SUA, ignorată de presa americană

Vizita oficială a premierului Victor Ponta în SUA, deşi importantă pentru România, nu a reuşit să atragă atenţia presei americane. Nici delegaţia Departamentului de Energie, din care fac parte din trei directori ai CE Oltenia, nu au avut mai mult succes. Nici pe site-urile partenerilor de la Forumul US Business, nici pe site-urile de socializare nu au apărut informaţii despre companiile energetice româneşti. 

Venită într-o perioadă cu multe probleme interne şi internaţionale presante pentru SUA, deplasarea şefului Executivului român a rămas promovată sumar pe site-ul Casei Albe şi pe contul de Twitter al vicepreşedintelui american.

Pe primul dintre aceste site-uri a fost publicat rezumatul întâlnirii Biden-Ponta, iar pe reţeaua de microblogging, Biroul Vicepreşedintelui Biden a postat o poză din timpul întâlnirii celor doi lideri politici.

Tot pe Twitter, Francisco Sanchez, subsecretar pentru Comerţ Internaţional în cadrul Departamentului de Comerţ al Statelor Unite, a publicat un mesaj în care îşi exprima entuziasmul de a discuta cu Victor Ponta la o masă rotundă pe teme economice despre importanţa parteneriatului SUA-România.

Singurul site extern celor aparţinând sau afiliate Casei Albe care a vorbit despre vizita premierului român este Official Wire, o platformă de comunicate de presă care a preluat integral comunicatul biroului vicepreşedintelui Joe Biden după întâlnirea cu Ponta.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: