Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Bugetul şi taxele pe 2014 - noua dispută în USL

O nouă dispută între preşedintele PNL Crin Antonescu şi liderul PSD Victor Ponta, în care intervine şi viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu, pe seama bugetului din 2014 şi creşterii cotei unice şi scăderii TVA. Pus la punct de Antonescu şi Chiţoiu, Ponta forţează mâna liberalilor şi spune că a cerut scenarii pentru suplimentarea veniturilor la bugetul ţării.

În şedinţa USL de vineri, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea creşterii cotei unice, în prezent de 16%, la 22%, dar şi a reducerii TVA, care acum este de 24%. O variantă a fost ca acestea să ajungă la acelaşi nivel. Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unică, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelaşi nivel, în funcţie de eventuale simulări realizate pentru bugetul pe 2014. Ieri, premierul Victor Ponta a pus decizia pozitivă sau negativă în acest subiect în spinarea liberalilor. El a mai spus că a discutat cu preşedintele ANAF şi cu ministrul de Finanţe, ambii liberali, despre bugetul din 2014. „Când eşti ministru de Finanţe, şef de ANAF, prim-ministru, trebuie să şi faci lucruri, nu doar să le povesteşti pe la televizor. Atunci, am cerut de la ministrul de Finanţe diverse scenarii: putem să scădem TVA-ul, să scădem CAS-urile? Putem nu doar să indexăm pensiile, ci să mărim eventual salariul minim? S-au discutat diverse scenarii, nu mi-a fost prezentat încă rezultatul acestor scenarii, dar cota unică, conform programului de guvernare şi acordului în USL, poate şi cred că ar fi bine să fie scăzută pentru categoriile de persoane care au venituri reduse, acea scădere la 12% şi 8%. Altfel, la televizor sunt mulţi care ştiu cu ce nu sunt de acord, dar când vine vorba să strângem bani şi să îi punem, eu vorbesc cu şeful ANAF şi ministrul de Finanţe, amândoi- repet - doi liberali în care am foarte mare încredere pentru că sunt serioşi şi sunt meserie", a spus Ponta.

Liberalii nu vor creşterea cotei unice

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a admis că a existat o discuţie la nivelul USL despre creşterea cotei unice, dar una "informală" şi "ipotetică", menţionând că nu a fost avansată însă ca propunere din partea PSD sau a PNL şi nimeni nu a susţinut-o.

Mai tranşant a fost vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, care a transmis că PNL "nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%". "În urma speculaţiilor apărute în presă care privesc mărirea cotei unice de la 16% la 22% şi reducerea TVA de la 24% la 22%, Partidul Naţional Liberal face următoarele clarificări: La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsura de creştere a cotei unice de 16%", se arată în comunicatul de presă transmis de PNL.

BUGET

Ministerul Finanţelor s-a încadrat semnificativ sub nivelul deficitului convenit cu FMI pentru finele lunii septembrie (9,1 miliarde lei), iar peste două zile va raporta un deficit de 8,5-8,7 miliarde lei.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: