Primarul din Turburea, boicotat de consilierii locali

Ion Bârcă, primarul din Turburea, nu a putut ţine şedinţa de Consiliu Local programată pentru luna octombrie, din cauza absenţei aleşilor comunei. Din cei 13 consilieri locali, doar 5 au venit să dezbată problemele comunităţii. Primarul  crede că aceştia au complotat pentru că pe ordinea de zi se afla un proiect de hotărâre ce viza desemnarea unei persoane care să participe la o mediere cu o firmă ce a executat lucrări pe raza localităţii, despre care Bârcă spune că nu erau prevăzute în caietul de sarcini. Acesta este hotărât să-i sancţioneze pe consilieri prin neplata indemnizaţiei de şedinţă.

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Turburea nu a avut loc pentru că din cei 13 aleşi, doar 5 au venit să dezbată problemele comunităţii. Este vorba despre 4 consilieri PDL şi unul UNPR, nici un uselist nefiind prezent. Primarul Ion Bârcă crede că aceştia au absentat întrucât pe ordinea de zi se afla un proiect de hotărâre ce viza desemnarea unui consilier local care să participe la o mediere cu o firmă ce a executat lucrări pe raza comunei, acţiune programată pentru data de 30 octombrie.

Potrivit edilului local, firma respectivă fusese contractată pe vremea fostului primar şi executase lucrări suplimentare neprevăzute în caietul de sarcini, pentru care mai cere acum 500 de milioane de lei vechi. „Este vorba despre nişte lucrări contractate de fostul primar, care după decesul său au fost preluate de către Toma Stamatoiu, viceprimarul care i-a luat locul. Primarul a plătit lucrările fără să observe că firma respectivă nu a respectat caietul de sarcini. Primăria a achitat acel contract de 1,5 miliarde de lei vechi, iar acum vine şi cere încă 500 de milioane de lei vechi pentru nişte lucrări suplimentare care nu figurează în caietul de sarcini”, a declarat Ion Bârcă. Acesta nu exclude posibilitatea ca acest complot să fi fost pus la cale de Daniela Ursulescu, soţia fostului primar. „Am auzit că Daniela Ursulescu i-ar fi îndemnat şi pe ceilalţi consilieri locali pentru a absenta de la şedinţă, pentru că fostul său soţ era prieten cu reprezentantul firmei contractate. Scopul a fost să treacă data de 30 octombrie pentru ca să nu fim prezenţi la mediere. În orice caz, eu voi trimite procesul verbal din care se vede clar că doar 5 consilieri au venit la şedinţă”, a precizat Ion Bârcă.

AMENINŢARE

Edilul local spune că în condiţiile în care firma de construcţii va reuşi să obţină o hotărâre judecătorească şi definitivă prin care primăria să fie obligată la plata celor 500 de milioane de lei vechi solicitate pentru lucrările suplimentare efectuate, va înainta o plângere penală lui Toma Stamatoiu, cel care preluat contractul după decesul fostului primar. „Voi face o plângere penală împotriva lui Toma Stamatoiu pentru plata unor lucrări nejustificate în condiţiile în care instanţa ne va obliga să dăm suma de 500 de milioane de lei vechi”, a menţionat Bârcă.

SANCŢIUNE

Primarul Ion Bârcă îi va sancţiona pe consilieri locali absenţi prin neplata indemnizaţiei de şedinţă. „Pentru fiecare şedinţă de Consiliu Local, consilierii primesc câte 1 milion de lei vechi, însă de data aceasta nu voi plăti indemnizaţia decât celor 5 consilieri care au venit. Nu este pentru prima dată când consilierii USL sunt Gică-contra. De multe ori s-au opus proiectelor propuse de mine”, spune Bârcă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: