Prefectul vrea scenariu verde până la Paște

Numărul de infectări cu coronavirus a scăzut în ultimele zile în Gorj, iar autoritățile fac apel la prudență în continuare, pentru ca județul să fie în scenariu verde de Paște. "Numărul de cazuri noi de infectare s-a redus semnificativ, astfel încât am ajuns la un indice de 1,57 la 1.000 de locuitori, ceea ce plasează județul Gorj pe primele locuri din țară în ceea ce privește numărul scăzut de persoane infectate cu SARS-CoV-2. În prezent, șase localități (Turburea, Samarinești, Săcelu, Jupânești, Dănciulești și Berlești) figurează cu zero persoane îmbolnăvite de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Dacă rata de infectare va scădea în continuare, județul nostru se va afla în scenariul verde și ne vom putea bucura așa cum se cuvine de sărbătorea Paștelui", a transmis prefectul de Gorj, Cornel Răducan Morega.

Un mesaj de încurajare a avut și primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu: "Numărul cazurilor de infectare continuă să scadă la Târgu Jiu. Este o veste foarte bună, dar trebuie să rămânem precauți. În acest moment, incidența cazurilor este 1,72 la mia de locuitori. Față de alte municipii din țară stăm mult mai bine din acest punct de vedere și cred că, în curând, ne vom putea bucura din nou de normalitate".

Gorjul are cinci localități cu incidență de scenariul roșu. Acestea sunt: Stoina 7.18, Hurezani 3.69, Ciuperceni 3.26, Albeni 3.22, Godinești 3.06.

În ultimele 24 de ore au fost anunțate 14 infectări noi.

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: