Prefectura cere revocarea unei hotărâri de la Târgu Cărbuneşti. Vezi despre ce este vorba

Instituţia Prefectului ameninţă cu chemarea în instanţă a Consiliului Local (CL) Târgu Cărbuneşti în condiţiile în care nu va fi revocată hotărârea conform căreia se intră în posesia a două terenuri. Reprezentanţii primăriei susţin că ambele terenuri urmau să fie folosite în vederea realizării unei investiţii privind energia solară. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că în cazul în care hotărârea nu va fi revocată, Consiliul Local Târgu Cărbuneşti va fi acţionat în instanţă.      

Instituţia Prefectului a cerut Consiliului Local Târgu Cărbuneşti să-şi revoce hotărârea prin care primăria devenea proprietarul a două terenuri. Este vorba  despre cumpărarea unui teren- păşune în suprafaţă de 0, 76 hectare şi acceptarea donaţiei unui alt teren- păşune în suprafaţă de 0,88 hectare, ambele situate în punctul Stadion. Din concluziile Corpului de Control al Prefectului reiese ca fiind inoportună adoptarea hotărârii, motivat de faptul că la nivelul localităţii nu s-a încheiat procesul de reconstituire a dreptului de proprietate şi ca atare nu se cunoaşte suprafaţa de teren ce rămâne la dispoziţia comisiei locale. În data de 5 mai, Instituţia Prefectului a trimis Primăriei Târgu Cărbuneşti solicitarea de revocare a hotărârii de consiliu, însă până în acest moment nu s-a întreprins nimic în acest sens.

“Pe lângă faptul că Hotărârea Consiliului Local Târgu Cărbuneşti este inoportună, nu a fost respectată nici condiţia prevăzută de art.45 din Legea nr. 215/ 2001 potrivit căreia hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie, hotărârea respectivă fiind adoptată cu 8 voturi pentru, din cei 15 consilieri care au participat la şedinţă”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

REFUZ

Secretarul primăriei, Alin Vlăduţ, spune că cel mai probabil hotărârea nu va fi revocată. “Ambele terenuri făceau parte dintr-un lot mai mare pe care urma să fie realizată o investiţie pentru energia verde. Hotărârea de consiliu o vom supune dezbaterii în ultima şedinţă ordinară de la sfârşitul lunii mai, însă nu suntem siguri că va fi revocată”, spus Vlăduţ.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: