Prefectura Gorj- Liviu Pătraşcu, nouă dosare pe rol

Prefectura Gorj are nouă acţiuni în instanţă, toate fiind legate de omul de afaceri argeşean Liviu Pătraşcu. Afaceristul cere din nou daune morale Prefecturii pentru că nu a fost pus în posesia suprafeţei de 720 de hectare de pădure, pentru care magistraţii gorjeni au dat hotărâre definitivă şi irevocabilă. Acesta nu cere însă o sumă anume, ci spune că lasă la aprecierea magistraţilor.

Pentru punerea în posesie a lui Pătraşcu este nevoie de soluţionarea celorlalte nouă cauze. „În prezent, cu privire la acest caz, pe rolul instanţelor de judecată sunt în desfăşurare nouă litigii. Două promovate de Pătraşcu, ca reprezentant al familiei Chifu. Unul penal şi unul civil. Celelalte şapte promovate de Instituţia prefectului, comisiile locale de la Tismana şi Baia de Fier şi Guvernul prin Agenţia de Instituirea Proprietăţilor”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful serviciului juridic din cadrul Prefecturii Gorj.

Nici să vrea, Prefectura Gorj nu l-ar putea pune în posesia pădurii pe Liviu Pătraşcu, deoarece nu au instrumentele necesare de întocmire a planului cadastral. „Principalul impediment care a condus la neefectuarea punerii în posesie până în prezent, este faptul că nu avem specialiştii necesari la comisia judeţeană pentru întocmirea planurilor parcelare, iar hotărârea comisiei judeţene prin care s-a decis ca această sarcină să fie îndeplinită de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate nu a fost dusă la îndeplinire, ba mai mult decât atât a fost suspendată, întrucât Oficiul de Cadastru ne-a acţionat în instanţă  pentru anularea respectivei hotărâri”, susţine juristul şef al Prefecturii.

SPERANŢE

Prefectura a cerut sprijinul CSM-ului, în ideea anulării  deciziilor instanţelor din Gorj de a-l pune în posesie pe Liviu Pătraşcu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: