Prefectura Gorj, obligată să plătească un angajat suspendat din funcţie

Ştefan Burcheci, fost membru al Corpului de Control al Prefectului, suspendat din funcţie pentru că este cercetat de DNA, cere acum o indemnizaţie pentru perioada în care nu îşi mai exercită profesia! Asta arată o cerere adresată de Burcheci Prefecturii Gorj. Culmea este că legea îi şi permite, motiv pentru care Prefectura va fi obligată să-i dea acestuia banii.

Prefectul de Gorj Liviu Andrei nu este de acord cu această plată din moment ce Burcheci este suspendat din funcţie. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a trimis la Bucureşti o informare pentru a i se spune dacă trebuie sau nu plătit în această perioada. “Ştefan Burcheci a făcut cerere să primească o indemnizaţie şi în perioada în care este suspendat din funcţie. Nu sunt de acord să primească indemnizaţia respectivă, motiv pentru care o să mă documentez bine dacă se poate sau nu să îi dau banii. Legea spune că da, am primit şi de la Guvern o adresă prin care este specificat faptul că funcţionarii publici au acest drept. Dar o să văd ce o să fac“, a declarat Liviu Andrei, prefectul de Gorj.

„Mi se aduc acuzaţii cum că Ştefan Burcheci ar fi venit la muncă şi după ce a fost suspendat din funcţie. Acest lucru nu este adevărat. Putea fi văzut prin Prefectură, pentru că a venit să depună anumite cereri, dar nu îi pot interzice să intre în instituţie“, a mai spus Liviu Andrei. Această informaţie a apărut pe un site de ştiri, iar prefectul are de gând să acţioneze în judecată jurnalistul care i-a adus aceste acuzaţii grave.

Ştefan Burcheci este anchetat de DNA după ce a fost implicat într-o tranzacţie cu terenuri, folosindu-se de acte false.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: