Prefectura, incapabilă să numere traseiştii politici din Gorj

Instituţia Prefectului nu a reuşit să centralizeze listele cu aleşii locali care şi-au schimbat opţiunile politice în cele 45 de zile prevăzute de lege. Autorităţile judeţului învinovăţesc primăriile, pentru motivul că au trimis situaţiile cu întârziere. Edilii locali spun că s-au încadrat în termenul legal.

Primarii, viceprimarii şi consilierii au avut la dispoziţie 45 de zile pentru a schimba culoarea politică. Termenul dat de Ordonanţa 55, cea care a permis traseismul politic, a expirat pe data de 17 octombrie. În următoarele 10 zile, secretarii primăriilor trebuiau să transmită Instituţiei Prefectului dacă opţiunile politice ale aleşilor s-au schimbat.

Suntem în noiembrie, iar Instituţia Prefectului refuză să comunice numărul consilierilor şi primarilor din Gorj care şi-au schimbat culoarea politică. Oficial, centralizarea nu este gata, din cauză că primarii ar fi trimis listele târziu. „Avem termen ca până pe 7 noiembrie să transmitem centralizarea la minister. Am întârziat cu centralizarea din cauză că patru primării au trimis situaţiile abia în această săptămână, două în seara de marţi şi două în dimineaţa zilei de miercuri. În momentul de faţă, avem situaţiile de la toate cele 70 de primării din judeţ, de la unele mai târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Până vineri juriştii noştri se vor ocupa de centralizări astfel încât să le transmitem până la data limită”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Printre primăriile acuzate că nu au trimis la timp situaţiile s-au numărat Primăria Ioneşti, Primăria Bărbăteşti, Primăria Bolboşi, Primăria Negomir. Edilii locali spun că au transmis situaţiile în termenul legal. „Nu este adevărat. Noi am transmis situaţia în primele 3-4 zile. Nu era un lucru greu de făcut. Probabil, ne-au confundat cu altă primărie”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul de la Bolboşi. Şi Primăria Bărbăteşti pare să fie în aceeaşi situaţie. „Nu este adevărat că am întârziat cu situaţia. Noi ne-am încadrat în termenul legal, am transmis situaţia prin fax şi am depus-o şi la Registratură”, a declarat primarul Adrian Mangu.  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: