Pregătiri pentru deszăpezire în comunele din Gorj. Primarii caută utilaje

Primăriile din Gorj sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul rece. Iarna bate la ușă, dar mulți edili nu au încheiat contracte cu firmele de deszăpezire. Sunt primari care vor folosi utilajele din dotare, dar sunt și alții care vor apela la firme dotate cu utilaje performante.

Un exemplu este la Prigoria. Primarul de aici, Iuliana Iliescu, a explicat că este nevoită să apeleze la o societate care să se ocupe de deszăpezire. Anul trecut, a folosit utilajele din dotarea primăriei și a făcut față cu greu cantității mari de zăpadă și a drumurilor lungi pe care le are în administrare. “Avem foarte multe drumuri de întreținut și nu am posibilitățile tehnice pentru a întreține singură aceste drumuri pe tot parcursul iernii. Am făcut asta anul trecut. Am ieșit, în final, cu bine, dar cu foarte mari eforturi și anul acesta intenționez să mă pregătesc mai bine pentru sezonul rece”, a spus Iuliana Iliescu.

Utilajele pe care le are primăria vor fi folosite pentru ulițele înguste, în timp ce firma ce va fi contractată se va ocupa de drumurile asfaltate care traversează localitatea Prigoria. „Am niște utilaje, dar nu fac față. Voi face și cu ele deszăpezirea. Ne aflăm într-o comună cu ulițe de țară. Lățimea lor nu permite intrarea cu utilaje mai performante și atunci pe aceste ulițe vom interveni noi, iar pe drumurile asfaltate și pe drumul județean vor interveni firmele”, a mai spus primarul din Prigoria, Iuliana Iliescu.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: