Pregătiri pentru festivalul - concurs de la Tismana

Festivalul concurs al Cântecului, jocului și portului gorjenesc Tismana va avea loc pe 14-15 august în această pitorească localitate gorjeană. De la an la an festivalul a crescut, participând tineri foarte talentați.

Organizatori sunt Consiliul Județean Gorj, Consiliul local și Primăria Tismana, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul artistic profesionist “Doina Gorjului” și Școala Populară de Artă Târgu Jiu.

Festivalul este deschis tinerilor interpreți din Gorj. Pentru soliști vocali și intrumentiști, vârsta de participare este între 15-35 ani.

Pentru formațiile de dansuri vârsta de participare este între 15-60 ani. Vor participa formații de dansuri mixte, cu minim 6 perechi.

Soliștii vocali vor interpreta 2 piese, din care una - doină sau baladă - fără acompaniament.

Programul soliștilor instrumentiști nu va depăși 6 minute.

Pentru fiecare localitate din Gorj numărul concurenților este de 2 interpreți. Festivalul se adresează interpreților și formațiilor de neprofesioniști.

Concurenții sunt așteptați în ziua de 14 august la Centrul Cultural Tismana, până la orele 14.00. Formațiile de dansuri populare vor fi prezente în ziua de 15 august, orele 9.00, pe scena din pădurea Tismana.

Premiile speciale pentru port popular vor fi stabilite de juriu în timpul desfășurării concursului, din rândul tuturor concurenților, motiv pentru care insistăm asupra atenției ce trebuie acordată respectării autenticității costumului.

Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: