Pregătiri pentru iarnă la Mătăsari

Autorităţile locale din comuna gorjeană Mătăsari s-au pregătit din timp pentru întâmpinarea iernii. Primăria a achiziţionat deja cantităţi însemnate de nisip care să fie împrăştiat pe şoselele din localitate în momentul în care va ninge. Ca în fiecare an, intervenţiile vor fi făcute de angajaţii firmei Consiliului Local Mătăsari.

Primăria Mătăsari a achiziţionat materialul antiderapant necesar pentru sezonul rece. Nisipul a fost depozitat în vederea aplicării pe drumurile comunale şi săteşti în eventualitatea în care va ninge abundent. Peste 30 de km de drumuri sunt la nivelul localităţii, iar de întreţinerea acestora pe perioada de iarnă se va ocupa societatea Matsalubris a Consiliului Local Mătăsari, împreună cu persoanele asistate social din localitate, în baza Legii 416. 

„Pentru a face faţă perioadei de iarnă, am făcut aprovizionarea cu material antiderapant. Am achiziţionat 250 de metri cubi de nisip, care va fi folosit pentru drumurile din localitate. Dacă va fi nevoie, vom achiziţiona şi sare. Nisipul este în depozit. Spre Croici este o pantă mare, mereu ne creează probleme iarna, şi l-am depozitat acolo, să fie mai aproape”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.

Primăria Mătăsari dispune de un tractor cu plug şi sărăriţă, un multifuncţional cu lamă, dar şi de o remorcă tractor pentru transportul materialului antiderapant şi a zăpezii. Autorităţile locale spun că nu vor fi probleme la iarnă nici la unităţile de învăţământ de pe raza comunei. Colegiul Tehnic Mătăsari şi Școala Gimnazială nr.2 sunt unităţile şcolare care mai funcţionează în localitate şi ambele dispun de centrală termică pe gaze.

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: