Pregătiţi gratuit pentru BAC de profesori universitari

Liceenii care susţin anul acesta examenul maturităţii au şanse mai mari să îl şi promoveze. Profesori ai Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi nu numai pregătesc la matematică, gratuit, elevii care solicită acest lucru. Chiar degeaba nu se fac aceste pregătiri ale elevilor, pentru că universităţile atrag în acest fel viitori studenţi.

Elevii gorjeni au posibilitatea să-şi îmbunătăţească cunoştinţele, cel puţin la matematică, cu ajutorul profesorilor universitari. Cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie din UCB vor pregăti elevii claselor a XII-a din judeţ pentru examenul de bacalaureat. “Elevii care vor să fie pregătiţi la matematică la Universitatea din Târgu Jiu nu trebuie să facă nicio cerere. În fiecare zi va fi un alt profesor de la Facultatea de Inginerie. Elevii pot face pregătire în fiecare zi în cursul săptămânii, câte două ore. Pot participa elevii din tot judeţul, cursurile vor începe după vacanţa de sărbători. Pregătirile se vor face până atunci când vor susţine examenul de bacalaureat. Programul este afişat pe site-ul inspectoratului”, a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Gorj.

Nu doar Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu pregăteşte elevii pentru examenul de bacalaureat. Şi universităţile din Timişoara şi Craiova. Toate unităţi de învăţământ superior fac acest lucru, doar pentru a atrage viitori studenţi. “Noi primim toţi elevii claselor a XII-a care solicită. Şi aceasta este o modalitate de a atrage elevii la noi, este o modalitatea pe care o practicăm de circa doi ani. Noi îi pregătim, ei pot merge şi la altă universitate, este riscul pe care ni-l asumăm”, a precizat Moise Bojincă, rectorul UCB.

REZULTATE

Circa 4000 de elevi ai claselor a XII-a vor susţine examenul de bacalaureat, luând în calcul doar promoţia de anul acesta. La simularea examenului doar 23,71% din lucrările la matematică ale elevilor gorjeni au primit note peste cinci.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: