Prejudiciu de peste două miliarde la UATAA Motru

Poliţiştii gorjeni au definitivat cercetările în cazul combustibilului de la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru care i-a lăsat câteva zile bune pe motreni fără căldură în toiul iernii. Vinovat este directorul tehnic al unei societăţi din Bucureşti care a schimbat denumirea produsului în acte convingând o altă firmă din Ploieşti că produsul petrolier este numai bun de comercializat. Cei care s-au nimerit a cumpăra acest tip de produs au fost tocmai reprezentanţii UATAA Motru care s-au ales acum cu un prejudiciu de 234.000 lei.

Conducerea UATAA Motru a rămas la începutul acestui an fără combustibil motiv pentru care în luna februarie au achiziţionat o cantitate de 146,12 tone de păcură de la o societate din Piteşti, în valoare de 234.000 de lei. Mare le-a fost mirarea muncitorilor de la UATAA Motru când au descoperit că păcura achiziţionată nu putea fi folosită fiind de proastă calitate. „Noi ne-am autosesizat în momentul în care am observat că păcura respectivă în loc să ardă se stingea. Apoi am constatat că de fapt această păcură avea un conţinut mare de impurităţi şi ne-am dat seama că nu o putem folosi. Am anunţat organele competente iar noi am achiziţionat altă păcură de bună calitate. Pe mine nu m-a anunţat Poliţia că s-au definitivat cercetările în acest caz aşa că nu ştiu să vă spun mai multe”, a declarat Ilie Schintee, directorul UATAA Motru.

Poliţiştii au stabilit că vinovatul în acest caz este directorul tehnic al unei societăţi din Bucureşti care a falsificat calitatea mărfurilor. „Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au definitivat cercetările într-un dosar penal privind pe T.M., director tehnic în cadrul unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din Bucureşti, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Dosarul penal a fost  înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru spre a decide conform competenţei. În fapt s-a reţinut că suspectul, în calitatea menţionată, a certificat în fals date privind calitatea unui produs petrolier, comercializat ulterior ca fiind combustibil tip NAC”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.

Toată această înşelăciune i-a costat pe motreni câteva zile fără căldură, unitatea nemaiputând livra agent termic locuitorilor din cauza calităţii proaste a produsului petrolier.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: