PREMIERĂ! Club de fotbal din Gorj, amendat pentru rasism

Comisia de Competiţii şi Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Gorj a sancţionat aspru Clubul Sportiv Novaci, pentru rasism. Suporterii echipei de fotbal l-au numit „ţigan” pe unul dintre arbitri, la meciul disputat acum o săptămână, pe teren propriu, cu echipa de la Negomir.

Este o premieră la nivelul ligii a IV-a ca un club să fie sancţionat pentru rasism. Potrivit reprezentanţilor AJF Gorj, măsurile au fost luate după meciul disputat la Novaci duminică, 24 septembrie, între echipele de fotbal CS Novaci şi AS Viitorul Negomir. Unii suporteri ai echipei gazdă, care observau meciul din loja situată deasupra vestiarelor, au început să insulte unul dintre arbitri şi să-l strige „ţigan”. Mai mult decât atât, au aruncat şi cu obiecte pe teren când încă nu se încheiase meciul. Partida s-a finalizat cu scorul 1-0, pentru CS Novaci. „Un grup de doi-trei spectatori care stăteau într-un balcon deasupra vestiarelor au adus nişte injurii, nişte cuvinte jignitoare brigăzii de arbitri şi au aruncat cu două obiecte în terenul de joc, după marcarea golului. În urma analizei, comisia a hotărât ca în zona respectivă de tribună să nu mai aibă acces spectatorii până la sfârşitul campionatului, şi o amendă de 1.000 de lei, pentru rasism. La nivelul ligii a IV-a este pentru prima dată când se ia o astfel de hotărâre. Cred că e şi cea mai mare amendă, la nivel judeţean mă refer”, a declarat Mihai Popescu, secretar general AJF Gorj.

Suporterii din cauza cărora CS Novaci a fost sancţionat nu au fost identificaţi până la această dată. Cei de la AJF Gorj spun că sancţiunile vor fi şi mai drastice dacă vor mai exista astfel de situaţii. Regulamentul prevede de la 1 la 10 etape fără spectatori în tribune sau depunctarea echipei.

Clubul s-a angajat în faţa reprezentanţilor AJF Gorj că va lua măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de fapte.

Vizualizări: 3,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: