Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Premieră - Colonie cu sute de romi, intrată în carantină

Colonia de romi din comuna bihoreană Vadu Crişului a fost pusă oficial în carantină, joi seara, începând cu ora 19.00, după ce testările făcute în comunitate au arătat că există un număr mare de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Anunţul a fost făcut, joi seara, de către prefectul judeţului, Dumitru Ţiplea, într-o postare video pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, unde a precizat că măsura a fost propusă de autorităţile judeţene şi aprobată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

"De astăzi, această comunitate unde trăiesc 470 persoane este carantinată şi va intra în monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Intrările şi ieşirile sunt păzite strict de Poliţie şi Jandarmerie. Practic nu se iese, nu se intră, iar starea de sănătate a întregii comunităţi va fi monitorizată permanent de specialiştii DSP, prin Spitalul orăşenesc Aleşd", a explicat prefectul.

În acest timp, comunitatea va avea asigurată alimentarea cu energie electrică, apă, evacuarea deşeurilor, iar la un număr de 7-10 zile se monitorizează starea întregii comunităţi.

"Se asigură alimentarea cu energie electrică, apă, evacuarea deşeurilor. La un număr de zile, 7-10 zile, cât va dispune DSP, un număr de persoane vor fi testate pentru a vedea în ce stadiu este acea comunitate. Dacă vor exista persoane simptomatice, vor fi extrase şi internate în Spitalul Municipal Oradea", a mai spus Ţiplea.

Testarea comunitară, care a reprezentat o premieră naţională, a fost aplicată în colonia de romi din comuna Vadu Crişului sâmbăta trecută, pe 25 aprilie, după ce, cu două zile mai devreme, autorităţile au făcut o încercare care a eşuat, romii refuzând să se lase testaţi, postând în schimb o înregistrare video pe Youtube, în care se revoltă împotriva primarului comunei.

Vizualizări: 4,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: