PREMIERĂ; Bolnavii gorjeni vor putea fi tele-diagnosticaţi

Pacienţii Spitalului Judeţean Gorj vor putea fi consultaţi de mai mulţi medici fără a fi nevoiţi să se plimbe cu analizele dintr-o unitate sanitară în alta. Pe lângă faptul că vor  beneficia de avantajele examinării la tomograf  şi RMN, bolnavii gorjeni vor fi telediagnosticaţi.

Un medic din Bucureşti sau din Timişoara va putea vedea în timp real, chiar din cabinetul său, filmul unui pacient examinat la tomograful sau RMN-ul Spitalului Judeţean Gorj. De asemenea, medicul respectiv poate pune un diagnostic sau se poate consulta cu medicii din Târgu Jiu în privinţa tratamentului ce trebuie urmat de bolnav.

Pentru pacienţi acest sistem foarte performant este un plus de confort şi de siguranţă, investigaţiile fiind făcute la timp, cu diagnosticul corect. Dr. Florin Mergea, director al Spitalului Judeţean Gorj, ne-a declarat: ”Pentru prima dată avem la Târgu Jiu un RMN şi un sistem de telediagnosticare. În aproximativ două săptămâni, sistemul de telediagnostic va funcţiona normal. Ne bucurăm de această aparatură performantă care va fi foarte benefică bolnavilor. Astfel, profesorul X de la orice Spital Universitar din ţară poate vedea filmul tomografului sau RMN-ului făcut la Târgu Jiu, fără a fi necesară deplasarea pacientului în altă localitate. Sistemul respectiv este benefic şi medicilor care se pot consulta între ei în privinţa diagnosticului şi a tratamentului”.

Foaia de observaţie electronică

În curând, în toate spitalele din ţară va funcţiona un serviciu de telemedicină ce va permite transmiterea în timp util a datelor medicale ale unui pacient de la un spital la altul. Acest lucru va fi posibil prin conectarea audio-video a unităţilor de primiri urgenţe. Toate modificările referitoare la starea de sănătate unui pacient vor figura într-o foaie de observaţie electronică. Medicii din diferite spitale din ţară se vor putea consulta între ei şi vor putea lua mai rapid decizii în situaţi critice.   

Telemedicina face posibilă o descentralizare a serviciilor de sănătate astfel încât bolnavul poate fi tratat aproape de casă. Examinările medicale pentru care se consumă mult timp şi mulţi bani, din cauza deplasărilor fie ale medicului specialist, fie ale pacientului pot fi realizate de acum încolo prin telemedicină.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: