Premieră la spital. Carne de porc în meniul pacienților

Pacienții Spitalului Județean din Târgu Jiu primesc mai multă carne la mesele zilnice. Unitatea medicală a crescut la maximul admis de lege costurile cu hrana pacienților și, mai nou, bolnavii primesc și carne de porc cât stau în spital, nu doar de pui. De asemenea, unele alimente le primesc ambalate.

Pacienții Spitalul Județean primesc un meniu mai consistent încă de la începutul acestei luni. Conducerea unității și-a propus ca în proiectul de buget pentru anul în curs să crească cheltuielile cu hrana pacienților cu 500.000 lei.

Totodată, pacienții sunt mai informați în ceea ce privește alimentele și preparatele pe care le primesc zi de zi. Pe fiecare secție a fost publicat meniul zilnic, la avizier și la sala de mese, dar aceste informații pot fi găsite și pe site-ul unității spitalicești. ”Am decis împreună cu medicii coordonatori ai blocurilor alimentare, cu asistenții de dietetică și conducerea spitalului să acordăm alocația de hrană la nivelul maximal. Dacă până acum era undeva în jur de 6 lei/zi/pacient, în momentul de față respectăm prevederile hotărârii de Guvern, de 10lei/zi”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul financiar-contabil al spitalului.

O noutate pentru pacienții Spitalului Județean este carnea de porc, spun reprezentanții unității medicale. De asemenea, margarina și gemul nu mai vin separat, ci învelite în pachete igienice, așa cum acordă hotelurile. ”Pot să exemplific un meniu care a fost acordat pacienților în data de 18.02.2019, la regim comun. Dimineața a fost acordat ceai cu pâine, unt, gem și brânză telemea. La ora 10:00, mămăligă cu smântână, la prânz a fost acordată ciorbă de legume cu găluște, cârnați de porc cu iahnie de fasole uscată, iar seara a fost acordată salată orientală cu pulpe de pui, ceai cu pateu de ficat. A fost introdusă mai multă carne, inclusiv carnea de porc, care lipsea din meniul pacienților. Au fost introduși și cremwursti”, a mai spus directorul Dumitru Vienescu.

Din 2018, pacienții unității spitalicești primesc felul al doilea în caserole, iar chiflele în ambalaj igenic. Cel mai mare spital din Gorj este format din trei unități medicale, care găzduiesc zilnic în jur de 600 de pacienți.

Galerie foto


Vizualizări: 2,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: