Premieră pentru handbalul feminin de la Târgu Jiu, sală plină, suporteri mulţumiţi

Handbalistele de la CSM  Târgu Jiu au reuşit să se ridice la nivelul adversarului în meciul din şaisprezecimile Cupei României, disputat cu o fostă câştigătoare a Cupei EHF, SCM Craiova. Prezenţa în această fază a competiţiei a fost o premieră pentru echipa clubului primăriei, la fel ca şi sala arhiplină, aşa cum nu a mai fost văzută până acum la nici o altă întrecere şi la fel ca şi faptul că a jucat, tot pentru prima dată, contra unui adversar din Liga Florilor.

Chiar dacă au pierdut meciul cu SCM Craiova, fetele de la echipa de handbal a CSM Târgu Jiu au lăsat o impresie foarte bună celor peste 1000 de spectatori prezenţi în sală. A fost un record de audienţă pentru un meci disputat la Sala Sporturilor, după inaugurarea acesteia. Şi o premieră pentru echipa de handbal fete să joace în faţa unui public atât de numeros, semn că o echipă de prima ligă la Târgu Jiu ar putea face săli pline, aşa cum făcea echipa masculină când exista clubul Energia. Trecând peste tracul întâlnirii unui adversar cotat ca favorit, handbalistele au dominat clar prima parte a meciului şi au forţat proaspătul antrenor al naţionalei feminine să trimită pe teren jucătoarele titulare, pe care a recunoscut că dorea să le menajeze.

Antrenorul Liviu Andrieş a mai jucat şi a mai fost pe bancă la meciuri de acest nivel dar pentru tinerele sale jucătoare meciul contra unei echipe din Liga Florilor a fost o premieră: „Pentru tinerele fete de la noi de la echipă a fost o premieră, este primul joc împotriva unei echipe de Liga Naţională, şi mai ales împotriva unei câştigătoare de cupă europeană. Dar noi chiar ne-am dorită să jucăm cu o echipă puternică sin handbalul românesc iar sorţii ne-au hărăzit acest adversar. Am fost mulţumiţi de tragerea la sorţi pentru a vedea care este nivelul nostru. Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat până acum şi sperăm ca acest proiect al nostru să continue iar în următorii doi-trei ani să fim o nucă tare şi pentru Craiova şi pentru celelalte echipe din Liga Florilor”.

Doar lipsa de experienţă în competiţii de acest nivel, şi faptul că după pauză au intrat pe teren titularele Craiovei, au făcut ca handbalistele gorjence să nu se califice în faza optimilor.

CSM Târgu Jiu va susţine  în acest week-end  un meci în deplasare, în campionat, contra formației CSU Târgoviște.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: