Premierul desemnat şi-a început munca în cinci minute

Dacian Cioloş a fost desemnat de preşedintele Iohannis să formeze noul guvern. Cioloş a apărut lângă Iohannis la finalul declaraţiei de presă şi, după ce a rostit câteva mesaje, a plecat la guvern unde a fost preluat de premierul interimar Sorin Cîmpeanu. Cioloş a primit încă de aseară un birou la guvern, unde să poată avea discuţii cu specialişti din ministere până la formarea noului cabinet, timpul estimat fiind de zece zile.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi. PSD, UNPR şi ALDE au intrat practic în opoziţie, alături de PNL, UDMR şi alte formaţiuni. „Toţi suntem în opoziţie”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD, care va avea probabil de dat explicaţii la partid. Dragnea a spus că nu ştie în ce măsură noul guvern va fi votat de PSD, deoarece va depinde mult de componenţă şi de program.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu poate fi aşteptată revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor. ”Este cu siguranţă nevoie de oameni noi şi am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. Cei vechi care sunt buni trebuie să rămână. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană şi orice guvern vom avea trebuie să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice pentru a lua măsuri care să garanteze o creştere economică sustenabilă”, a afirmat preşedintele.

Cioloş crede că guvernarea lui va reface puntea de legătură dintre politic şi societatea: „Sunt conştient de faptul că trecem printr-o perioadă, cred eu, cheie pentru societatea românească, o perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezenţă publică a Guvernului, în aşa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituţii ale statului şi aş spune, mai precis, între politic şi societate”.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: