PSD îl propune pe Voinea premier. PNL: Nu-l votăm!

PSD îl propune pentru postul de premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, a anunţat liderul social-democrat, Liviu Dragnea, luni seară, în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. PNL susţine formarea unui guvern tehnocrat, propunere avansată de şeful statului, în absenţa unui acord politic privind alegerile anticipate, însă liberalii nu au făcut nicio nominalizare pentru funcţia de premier, au anunţat copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Liviu Blaga, precizând însă ci nu vor vota

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că este convinsă că preşedintele Klaus Iohannis va avea o propunere "distinctă" de cea a PSD, respectiv Liviu Voinea, iar Vasile Blaga a precizat că liberalii nu vor vota niciodată propunerea PSD.

Întrebat despre varianta propusă de PSD ca Liviu Voinea să devină premierul tehnocrat al României, Vasile Blaga l-a criticat pe fostul ministru al Bugetului. "Domnul Voinea nu a fost în stare să gestioneze bugetul şi până şi PSD l-a dat afara. Aşa, cum o să gestioneze Guvernul României?", a răspuns copreşedintele liberal. Acesta a subliniat că PNL nu va vota o propunere a PSD în Parlament, liberalii fiind în opoziţie. "N-o să votăm niciodată un premier propus de PSD. Suntem în opoziţie cu PSD, să ne înţelegem bine", a spus Blaga.

Pe de altă parte, copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a exprimat convingerea că şeful statului va avea o propunere distinctă de cea a PSD. " Sunt sigură că preşedintele va avea o propunere distinctă de cea a PSD-ului, ca să eliminăm orice fel de dubiu", a spus aceasta. Vasile Blaga a adăugat că preşedintele Iohannis va avea "cât de curând" un nume pe care să îl prezinte public.

PNL nu a făcut nicio propunere de premier, invocând faptul că acesta este atributul preşedintelui, dar a precizat că va susţine un prim-ministru tehnocrat.

Dragnea crede că propunerea PSD este rezonabilă

PSD îl propune pentru postul de premier pe viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, a anunţat liderul social-democrat, Liviu Dragnea, luni seară, în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis. El a afirmat că şeful statului consideră că ”cea mai bună propunere” este un guvern de tehnocraţi, cu premier şi miniştri tehnocraţi, Dragnea spunând că, probabil marţi, după cea de-a doua rundă de negocieri, preşedintele va face şi o nominalizare. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut că propunerea partidului, Liviu Voinea, respectă criteriile de integritate şi de expertiză. Dragnea a mai precizat că a avut o discuţie cu guvernatorul BNR care l-a asigurat că dacă va fi desemnat premier, Voinea va avea tot sprijinul Băncii Naţionale. "Ne-am gândit la domnul Liviu Voinea, care îndeplineşte atât criteriile de integritate, cât şi criteriile de expertiză, care se bucură de credibilitatea unor instituţii financiare importante, care are experienţă în acest domeniu. Am avut astăzi o discuţie cu guvernatorul BNR care m-a asigurat că, dacă Liviu Voinea va fi nominalizat, va avea tot sprijinul BNR", a spus Liviu Dragnea, în urma consultărilor.

Preşedintele Iohannis a spus că i se pare o propunere rezonabilă, potrivit lui Dragnea, dar şeful statului a subliniat că la finalul consultărilor va face propunerea pe care o consideră el.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: