Podul de la Albeni a fost inaugurat

Reconstrucţia podului de la Albeni, rupt de viitură anul trecut, s-a finalizat. La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc recepţia, iar la inaugurarea noului pod s-a ţinut şi o slujbă religioasă. Odată cu finalizarea podului s-au încheiat şi lucrările de relocare a conductelor de apă şi de gaze. Autorităţile locale se declară mulţumite de această investiţie şi spun că noul pod este în afara oricărui pericol, nu poate fi luat de ape, datorită construcţiei solide.

Recepţia noului pod s-a făcut de către o comisie formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai Primăriei Albeni, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, specialişti în domeniu, proiectant şi dirigintele de şantier. „Recepţia la lucrarea de reconstruire pod pe DJ 675 B peste râul Gilort s-a făcut în perioada 12-18 iunie, prin analiza documentaţiei şi verificarea pe teren a lucrării. Recepţia s-a admis fără obiecţiuni, iar comisia a recomandat urmărirea comportării în timp a construcţiei, conform normativelor. Valoarea declarată a investiţiei este 6.871.370,32 lei, fără TVA”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

La inaugurarea noului pod s-a ţinut şi o slujbă religioasă. Autorităţile locale spun că acest pod este mult mai bine consolidat decât cel care a fost luat de viitură. „Este o lucrare trainică, ce ne face să dăm dreptate zicalei „tot răul e spre bine”. Lucrarea este complexă prin amenajările şi construcţiile din albia râului, ceea ce îi va da o siguranţă şi o garanţie pentru o perioadă foarte mare de timp. Ceea ce este de remarcat este că, la patru luni de la începerea lucrărilor, podul a fost redat circulaţiei rutiere şi pietonale, chiar dacă recepţia a fost făcută mult mai târziu. Lucrarea s-a făcut într-un timp record, ţinând cont de complexitatea ei, rezolvând problemele a peste 10.000 de oameni din Albeni şi din comunele limitrofe, care erau nevoiţi să circule pe rute ocolitoare”, a mai precizat primarul Dumitru Cornea Victora.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: