Preotul din satul Iaşi a murit la doar 43 de ani

La doar 43 de ani, preotul Bisericii din satul Iaşi, comuna Drăguţeşti, a decedat ieri dimineaţă la spital, în urma unui infarct. Preotul suferea de ciroză de mai mult timp şi se prezentase la spital pentru o transfuzie de sânge. În timp ce părinţii săi se pregăteau să-l ia într-o stare mai bună de la spital, au primit în schimb teribila veste. Preotul era tată a două fete minore.

Preotul parohiei din satul Iaşi, Laurenţiu Ovidiu Stan, a fost învins de boală, dându-şi ultima suflare pe patul de spital. Problemele bărbatului au început în urmă cu câţiva ani, atunci când el şi soţia sa au decis să meargă pe drumuri diferite. Cele două fiice au fost încredinţate mamei, lucru care i-a pricinuit multă suferinţă. Avea ciroză şi se simţea destul de slăbit în ultima perioadă, drept pentru care s-a prezentat la spital în Târgu Jiu pentru investigaţii. După câteva zile de tratament se simţea mai bine şi chiar le-a spus părinţilor că urma să fie externat.

Părinţii spun că toate problemele de sănătate au apărut după despărţirea de soţia sa. „A fost o surpriză înfiorătoare şi am cerut întărire la Dumnezeu ca să putem rezista şi să ducem tot ceea ce trebuie după rânduială. A fost o căsătorie, nu de compromis, din dragoste, însă soţia sa, doctoriţă, voia neapărat să stea la ea în localitate. Nu au căzut de acord, s-au despărţit în 2006, el s-a consumat foarte mult şi de atunci a început să aibă probleme de sănătate, ciroză. Soţia s-a recăsătorit, are şi un copil. El se simţea mai bine, dar avea stări de slăbiciune. Am vorbit cu el şi ne-a spus că va fi externat. De dimineaţă am fost anunţaţi că a făcut infarct”, a spus Gheorghe Stan, tatăl preotului.

Preotul ţinea slujbele la biserica din satul Iaşi alături de tatăl său, care la rândul său este preot. Părinţii săi s-au prezentat ieri la parohie pentru a-i lua veşmintele preoţeşti pentru ceremonia de înmormântare. Îndurerat, tatăl spune că nu va mai oficia slujbe la această biserică fără fiul său. „Veneam şi slujeam cu el aici. Avea chemare pentru cele sfinte şi dar de slujire, dar se simţea deja după două ore epuizat. Ceea ce înseamnă că pusese la suflet ceva. Asta este, nu voi mai sluji aici pentru că nu aş mai putea fără fiul meu, nu ar mai fi la fel. Mi-ar fi greu fără el”, a mai spus tatăl îndurerat.

Înmormântarea preotului va avea loc sâmbătă în localitatea Frăteşti.

Vizualizări: 770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: