Expoziție de pictură a tinerilor cu dizabilități

Tinerii cu dizabilități de la Complexul de Servicii Comunitare din Târgu-Cărbunești au expus vineri la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” mai multe lucrări artistice. Acestea au fost realizate în cadrul unui proiect intitulat „Orientați-ne prin artă”, în colaborare cu o asociație din București. Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană de la Bruxelles.

La Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” au fost expuse lucrări realizate de 28 de tineri de la Centrul din Târgu-Cărbunești. Proiectul a început în noiembrie 2011 și se va finaliza la sfârșitul lunii iulie. Tinerii cu dizabilități au învățat să se exprime prin artă. „Este o expoziție care face parte dintr-un proiect mai mare. Au trebuit să-și exprime vocabularul plastic în această etapă. Au dezvoltat niște abilități deosebite în domeniul art-terapiei”, a declarat Augustin Bucă, director centru.

Un grup de patru beneficiari ai proiectului a fost în perioada 19-24 martie în Polonia,împreună cu două însoțitoare. „A fost foarte frumos. Ne-am simțit foarte bine. Am desenat, am pictat. A fost foarte frumos și vrem să mai mergem”, a spus un membru al grupului.

În sejurul din Polonia, tinerii au fost integrați în activități comune cu tineri cu dizabilități din alte 9 țări.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: