Şi-a decorat barul cu obiecte confecţionate din rădăcini de copaci

Pasiune neobişnuită a unui localnic din Ţicleni. De circa un an s-a apucat să confecţioneze diverse lucruri din rădăcini de copaci şi din bucăţi de lemn uscate. Cum nu are unde să-şi etaleze creaţiile, bărbatul a făcut muzeu de exponate din localul pe care îl deţine. Nu a vândut încă nicio creaţie proprie, însă speră să găsească colecţionari străini interesaţi de operele sale.

Constantin Stăncioi are 46 de ani şi este din Ţicleni, iar de câteva luni şi-a găsit vocaţia. Omul a descoperit pe internet modul prin care poate se poate da o folosinţă unei rădăcini de copac sau unui lemn uscat. Din astfel de materiale a confecţionat până acum mese, scaune, leagăne şi obiecte de decor. Timp de 16 ore lucrează zilnic pentru a da o formă estetică operelor sale. „Mi s-a părut ceva interesant, am văzut pe internet şi m-am apucat şi eu şi văd că mă pricep la ele. Este vorba de artă naturală, foarte frumoasă. Construiesc mobilier rustic, artizanal, chiar şi de design. Confecţionez aceste obiecte din ce găsesc, rădăcini şi lemne interesante, mai ciudate, cu o formă aparte. Nu contează tipul de lemn, contează mai mult forma şi mai puţin esenţa lemnului. Acum lucrez la un leagăn pentru copii. Materialele pe care le folosesc le procur de pe vadurile apelor, unde s-a săpat de curând şi au scos copaci şi resturi de lemne”, a spus Constantin Stăncioi. 

Bar transformat în sală de expoziţii

Constantin Stăncioi nu dispune de un spaţiu suficient de mare pentru a-şi etala creaţiile. Ca tare, barul deţinut de acesta în centrul oraşului a fost transformat într-un mic muzeu. „Mi-aş dori să am unde să le expun însă deocamdată nu am găsit niciun spaţiu. Am un bar şi toate lucrările sunt înşirate acolo. Acolo este expoziţia cu lucrările mele momentan. Nu am vândut nimic până acum, mare parte dintre lucrări nu sunt finalizate, mai trebuiesc lăcuite şi băiţuite. Vreau să le finalizez, să le fac poze şi să le pun pe internet. La noi, chiar dacă s-ar cumpăra, nu se plătesc. Oricum fac acest lucru din pasiune, atâta timp cât lucrez şi uit să mă mai opresc”, a mai spus Constantin Stăncioi.

Bărbatul mai spune că, deşi are doi băieţi cu vârste de peste 20 de ani, niciunul nu s-a arătat interesat să confecţioneze astfel de obiecte. Ca atare, Constantin Stăncioi spune că în viitorul apropiat va avea nevoie de un ucenic care să-l ajute la confecţionarea obiectelor de decor.

Vizualizări: 1,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: