Preşedintele Consiliului Judeţean vede verde

Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj pentru perioada 2011-2020 a fost votată, la ultima şedinţă de consiliu judeţean, iar preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este foarte mândru că, peste opt ani, Gorjul va fi un judeţ verde. Coloratura judeţului nu i-a impresionat însă pe consilierii democrat-liberali care aşteptau obiective serioase sau cel puţin un program de creare a unui număr însemnat de locuri de muncă.

Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj pentru perioada 2011-2020 a fost votată astăzi de consilierii judeţeni, singurii care nu au primit cu ochi buni şi cu ridicări de mâini proiectul fiind consilierii democrat-liberali. Chiar şi aşa, proiectul de hotărâre privind adoptarea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj, a fost votat, PSD având majoritate în consiliu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu se mândreşte cu strategia care, spune el, în 2020 va transforma Gorjul într-un judeţ “mai verde şi mai turistic”. Călinoiu a ţinut să explice că ideea de judeţ verde are însă profunzime şi nu se referă doar la componentele de mediu, extrem de importante, într-o lume afectată serios de poluare. “În 2020, urmărită pas cu pas şi implementată, această strategie va transforma judeţul Gorj, într-un judeţ dinamic şi modern. Mândria gorjeanului de a trăi aici va fi şi mândria de a avea un judeţ prosper, de a avea un judeţ cu oameni întreprinzători, un judeţ mai verde şi un judeţ mai turistic şi mai social”, îşi laudă Călinoiu strategia.

Dacă-i verde, verde să fie

Consilierul PDL Ionel Manţog avea aşteptări mai mari de la această strategie şi crede că cei care au elaborat-o au fost lipsiţi de viziune. El a declarat că o strategie trebuie să-şi propună obiective concrete, nu numai transformarea Gorjului într-un judeţ verde. “În raportul de specialitate, dacă vă uitaţi la strategie, nu se vorbeşte despre niciun obiectiv. Ok! Am făcut strategia. Ce putem să obţinem? O mie de locuri de muncă, o sută de locuri de muncă, schimbarea profilului economic, dezvoltarea nu ştiu cărui sector, ş.a.m.d! Dacă Gorjul trebuie să fie un judeţ mai verde...bun! E o politică, puteţi să o faceţi, dar nu mă puteţi obliga pe mine s-o votez", a conchis ironic, Ionel Manţog.

Gorjul, verde pe bani europeni

Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Gorj pentru perioada 2011-2020 a fost elaborată în cadrul proiectului Euro-Strategie, Euro-Administraţie, Euro-Cetăţeni, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative. Valoarea proiectului este de aproape 800 mii lei fără TVA. Din această sumă, 13% reprezintă contribuţia bugetului naţional, 2% este co-finanţarea beneficiarului, în speţă Consiliul Judeţean, iar cea mai mare sumă, de aproape 700 de mii de lei este acordată din Fondul Social European.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: