Preşedintele UNPR Gorj, director de spital

Primarul Constantin Bobaru urgentează demersurile pentru redeschiderea spitalului orăşenesc Bumbeşti Jiu. Edilul local spune că a găsit deja cadrul legal prin care să-i poată reîncadra, fără concurs, pe medicii şi asistenţii medicali care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul spitalului înainte de închiderea lui. Ba mai mult, Bobaru a găsit şi un manager pentru spital. Este vorba despre Gheorghe Cocină,  fostul preşedinte al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Gorj. “Am purtat discuţii cu domnul Cocină pentru a prelua conducerea spitalului din momentul redeschiderii. Sunt convins că dânsul va putea asigura buna funcţionare a spitalului ţinând cont de experienţa sa managerială. Domnul Cocină va fi numit, prin dispoziţie a primarului, director interimar pe o perioadă de şase luni, după postul va fi organizat concurs”, a declarat Constantin Bobaru.

Gheorghe Cocină, preşedintele UNPR Gorj, susţine însă că nu i-a dat un răspuns primarului Bobaru, dar analizează oferta acestuia.

Bobaru a precizat că a solicitat deblocarea a 132 de posturi pentru spital. Unitatea spitalicească va avea cinci secţii şi 112 paturi. Autorităţile locale speră să poată redeschide spitalul în jurul datei de 1 octombrie. La eveniment şi-au anunţat prezenţa încă de pe acum ministrul sănătăţii şi premierul Victor Ponta.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: