Preşedinţii şi locţiitorii de la secţiile de votare, pregătiţi pentru alegeri

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au înmânat preşedinţilor şi locţiitorilor de la secţiile de votare telefoanele mobile, graficul de distribuire a buletinelor de vot, deciziile Biroului Electoral Central şi procesele verbale pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Persoanele angrenate în organizarea alegerilor parlamentare au fost instruite ieri, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu.

Preşedinţii şi locţiitorii de la secţiile de votare, desemnaţi prin tragere la sorţi, au fost instruiţi ieri cu privire la sarcinile ce le revin pentru buna desfăşurare a procesului electoral din data de 9 decembrie.

Mădălina Lungănoiu, preşedintele BEJ Gorj, le-a vorbit acestora despre modalitatea de completare a birourilor secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice; preluarea materialelor pentru necesare procesului electoral, votul cu urna specială şi măsurile pe care trebuie să le îndeplinească in ajunul şi în ziua alegerilor. “Faţă de alegerile anterioare, reprezentanţii partidelor politice nu trebuie să înmâneze personal împuternicirile preşedinţilor sau locţiitorilor. Completarea birourilor electorale va fi făcută în baza procesului-verbal întocmit de noi, după propunerile partidelor politice. Reprezentanţii partidelor vor fi contactaţi telefonic de către preşedintele sau locţiitorului secţiei de votare”, a declarat Mădălina Lungănoiu, preşedinta Biroului Electoral Judeţean Gorj.

Cei mai mulţi dintre preşedinţii şi locţiitorii de la secţiile de votare spun că au experienţă în organizarea procesului electoral. “Am mai preşedinte la secţii de votare, însă n-am avut niciodată incidente. Sper că nici acum nu vor fi nici un fel de probleme la secţia mea”, a declarat Cristinel Ferăscu, preşedinte al Secţiei de Votare nr.118 Albeni.

La rândul lor, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au înmânat preşedinţilor şi locţiitorilor de la secţiile de votare telefoanele mobile, graficul de distribuirea a buletinelor de vot, deciziile Biroului Electoral Central şi procesele verbale pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

ACTIVITATE

Preşedinţii şi comisiile constituite se vor prezenta duminică la secţiile de votare la ora 6.00, vor fi ştampilate în serie de câte o sută buletinele de vot, vor fi verificate cabinele de vot, iar de la ora 7.00 vor fi deschise secţiile de votare. În afară de votanţi, în secţiile de votare se intră doar pe bază de acreditare.   

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: