Presiuni pentru reducerea chiriei la stadion!

Consiliul Local a luat în discuție la ședința din 26 februarie un proiect care prevedea reducerea tarifului de folosire a Stadionului Municipal din Târgu Jiu de către echipa afaceristului Nicolae Sarcină. Anterior votării acestei hotărâri s-au făcut mai multe presiuni pentru a se vota această reducere a tarifului care nu se știe dacă a trecut pentru că site-ul oficial al primăriei nu a anunțat încă.

Propunerea primarului Marcel Romanescu, făcută publică pe data de 20 februarie, presupunea aprobarea completării și modificării  Regulamentului de administrare și funcționare a Stadionului Municipal din Târgu Jiu, în sensul că echipa de Liga 2 care joacă pe  stadion, ACS Viitorul Târgu Jiu, pentru că este singura care, în acest moment dispută meciuri la Târgu Jiu, va beneficia de o reducere a tarifului la jumătate față de cât stabilise anterior Consiliul Local. 

Nu se știe exact ce s-a întâmplat între timp, din 2020, când s-au stabilit tarifele vechi, și până acum, dar în nici un caz nu s-au ieftinit costurile de întreținere a terenului de joc ci au crescut. 

Se pare că ar fi existat presiuni din partea echipei afaceristului local Nicolae Sarcină, așa cum a fost și derapajul antrenorului principal Călin Cojocaru, la Radio Infinit, unde a cerut ca autoritățile locale să fie de partea lui Nicolae Sarcină și să îi susțină echipa de fotbal aflată în insolvență și la un pas de faliment: „... domnul Sarcină a fost mereu lângă noi și ne-a susținut și cred că și autoritățile ar trebui să fie lângă domnul Sarcină pentru că dumnealui bagă banii personali la echipă”. Cu alte cuvinte, prin reducerea tarifului la stadion Primăria Târgu Jiu ar deveni un fel de asociat la echipa lui Sarcină, prin prisma faptului că acesta va plăti mai puțin pentru stadion.

Conform hotărârii inițiale era vorba de plata unei chirii de 10 000 de lei pe eveniment, respectiv meci, plus 1000 de lei pe oră pentru folosirea nocturnei stadionului.

Primăria pierde mult mai mult însă decât acei 5000 de lei cu care vrea să reducă acum chiria la stadion, pentru că va fi nevoită să investească mult mai mult în terenul de joc, a cărui suprafață va fi afectată și mai rău, acolo urmând să joace din toamnă și echipa de seniori pe care CSM Târgu Jiu intenționează să o înscrie în Liga 3.  În plus, pe același teren mai joacă și cele două grupe de juniori republicani ale CSM Târgu Jiu, în total fiind patru echipe care ar evolua  pe același teren, teren care deja de la primul meci oficial din acest an arăta foarte rău.

Cei de la ACS Viitorul ar fi amenințat primăria că se vor muta la Severin, ceea ce nu ar fi fost deloc rău, având în vedere faptul că acolo terenul este mult mai bun decât cel de la Târgu Jiu.

Deja după primul meci oficial din acest an, terenul de la Târgu Jiu arată destul de rău, suprafața de joc fiind afectată deja și riscând să rămână din nou fără iarbă. Dar totuși, pentru a juca pe acest teren cei de la ACS Viitorul au plătit datoria de 20 000 de lei pe care o aveau de anul trecut și mai au de plată 11 000 de lei pentru meciul disputat duminică, cel cu CSC Șelimbăr, 10 000 chiria plus o oră de folosire a nocturnei. Pentru că indiferent dacă s-a votat sau nu în Consiliul Local prevederea respectivă nu se poate aplica retroactiv. 

Galerie foto



Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: