Presiuni politice asupra directorilor de şcoli

Trei profesori au acceptat postul de director al şcolii din Leleşti şi toţi s-au retras în câteva ore, invocând presiuni politice făcute de PSD. Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declarat ieri că Ion Călinoiu a intervenit pentru ca la conducerea şcolii generale din Leleşti să se afle un favorit al său.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a avut iniţial discuţii cu trei profesori ai şcolii din comuna Leleşti, respectiv profesorii Făgaş, Giorgi şi Popeangă. Fără a da public prea multe explicaţii cei trei au refuzat postul de director, după ce iniţial în acceptaseră.

Inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Gheorghe Mitescu, susţine că s-au făcut presiuni asupra celor trei pentru a nu accepta propunerea Inspectoratului şi astfel mandatul de director al Gabrielei Vasioiu să fie prelungit. „Ion Călinoiu trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că politica lui nu duce la eficientizarea actului de învăţământ. Degeaba face el presiuni politice şi sperie oamenii, noi vrem ca unităţile de învăţământ să fie conduse de oameni competenţi”, a precizat Gheorghe Mitescu.

Alexandrescu, noul director al Şcolii Generale Nr. 1 Leleşti

S-a găsit în cele din urmă o a patra persoană potrivită pentru această funcţie, profesorul de istorie Alexandrescu. El va fi directorul Şcolii Generale numărul 1 din Leleşti în anul şcolar 2010-2011. Primarul din comună este nemulţumit de decizia Inspectoratului. „Trebuia să fiu şi eu consultat, profesoara Gabriela Vasioiu şi-a făcut treaba şi nu cred că merita să fie schimbată. Sunt sigur că o să am o colaborare bună şi cu persoana numită de Inspectorat, dar dacă m-ar fi întrebat pe mine le spuneam clar că la această şcoală nu trebuie făcută o schimbare, repet Gabriela Vasioiu şi-a făcut treaba”, a declarat Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti.  Acesta neagă că ar fi făcut presiuni politice. Nici Ion Călinoiu nu a confirmat, pentru că nu a putut fi contactat.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: