Preţurile apartamentelor din zona centrală scad din primăvară

Preţurile la apartamentele cu trei sau patru camere din zona centrală a Târgu-Jiului sunt în continuare ridicate, dar ar putea înregistra scăderi în primăvara acestui an. Cei care lucrează în domeniul imobiliar spun că pe piaţă cea mai mare cerere se înregistrează la garsoniere şi la apartamentele cu două camere. Condiţia esenţială pentru a vinde în această perioadă este ca proprietarii să lase la preţ.

Agenţii imobiliari cred însă că preţurile o să mai scadă de la jumătatea acestei luni sau din primăvară. „Dacă nu e cerere preţul scade. Chiar din această primăvară ne aşteptăm la scăderi de preţuri. Dacă proprietarii vor să vândă trebuie să scadă preţul”, spune Adrian, agent imobiliar. Anul trecut cel mai bine s-au vândut garsonierele şi apartamentele cu două camere. Preţurile la garsoniere au variat de la 50.000 lei în zona Lotrului la 90.000 lei în Griviţa sau în 9 Mai. În ceea ce priveşte apartamentele cu două camere, acestea au putut fi cumpărate cu 80.000 lei în zona Minerilor şi la un preţ dublu în zona centrală.

Apartament de patru camere, vândut în doi ani

Când a venit vorba de apartamente cu trei sau patru camere sau de case, nimeni nu s-a mai arătat însă dispus să cumpere. Dacă un apartament cu patru camere situat în zona centrală abia a fost vândut în doi ani de zile cu 250.000 lei noi, atunci casele nu mai au nicio şansă la vânzare. „Au suprafeţe mari şi sunt greu de întreţinut, motiv pentru care nu se cumpără”, mai menţionează agentul imobiliar. Dacă în Târgu Jiu,  oraş în care chiar şi o casă neterminată depăşeşte un miliard de lei vechi, nu se poate cumpăra, clienţii şi-au îndreptat privirile şi în afara oraşului, acolo unde casele şi terenurile pot avea preţuri rezonabile. În Târgu Jiu, pe Strada Ana Ipătescu, o casă neterminată poate costa 110.000 lei, iar în Ţicleni o casă valorează 20.000 lei. Scăderi se înregistrează şi la chirii. Astfel o garsonieră confort I poate fi închiriată cu 300 sau 400 lei, iar un apartament cu 500 sau 600 lei. Cei care se arată interesaţi de chirii sunt elevii, studenţii şi tinerele familii.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: