Prim izmenarul

Proștii. În general, îi vedem cocoțați destul de sus, pe scară socială sau profesională. Asta pentru că proștii, cel puțin unii dintre ei, încearcă și deseori reușesc să-și compenseze lipsa de inteligență cu o ambiție nemăsurată și cu o dorință aproape obsesivă de a ajunge șefi. E pe undeva normal, este un instinct care ține aproape de supraviețuire.  ”Prostia” este greu de definit, de obicei, în principal pentru că îmbracă foarte multe forme. Ne lovim aproape zilnic de toate, de la prostul cu facultăți și diplome la prostul instinctual și necioplit, de la prostul mieros și șiret la prostul simpatic, naiv și bun la suflet. Dar peste toate aceste categorii plutește una fruntașă, o tipologie de prost periculoasă și peste măsură de enervantă, cu atât mai mult cu cât tinde să domine nu doar lumea proștilor, ci și lumea în general, cel puțin dacă ne referim la lumea de aici, din România. Este vorba despre prostul fudul.

Să vorbim despre Gabriel Oprea, deci. Gabriel Oprea are față de prost și mai ales frunte de prost. Fruntea ”de două degete” (cum ne zicea Piersic că trebuie să fie spuma de la bere, într-o reclamă din vremuri imemoriale) sau ”cât lama Wilkinson” (metaforă a lui Vadim chiar despre Găbițu Oprea) este un semn clasic de imbecilitate. De-a lungul evoluției, fruntea umană s-a mărit tot mai mult, odată cu creierul, iar frunțile de gorilă mai sunt întâlnite doar la puțini reprezentanți ai speciei noastre. Și nu la cei mai vrednici. Ei, la domnul Oprea părul pleacă de undeva din imediata apropiere a sprâncenelor. Iar omul ăsta a ajuns vicepremier și acum chiar spune că i-ar plăcea să fie premier. Culmea, cred că are și șanse. În fond, acest bou care nu știe o limbă străină nici cât să întrebe în ce parte e gara ne-a reprezentat deunăzi la cel mai înalt nivel, la întâlnirea liderilor UE în care urma să se stabilească poziția țărilor membre referitoare la refugiați. Dacă am ajuns acolo, nu mai e mult până-l vedem și la palatul Victoria, mai ales că Victoraș are momentan niște emoții mari, că tocmai a fost trimis în judecată.

Domnu’ Oprea, stimate specialist în izmene reci, avem o rugăminte: lasă-ne, dom’le, și pe noi în pace! Ne-am săturat, bre, de proști! Matale spui că ești mare patriot și faci mereu din interesul naţional o flamură pe care ne-o fluturi sub nas. Ei bine, atunci fii suficient de patriot încât să ne scutești de IQ-ul dumitale minuscul la conducerea țării! Nu ne interesezi, bine? Nici măcar ca prost nu ne placi, iar asta ar trebui să fi văzut din sondaje. Ești un prost vai mama ta, fără charismă, fără o spoială de intelectual, fără măcar abilitatea de bun-simț de a ne minți mieros și cu zâmbetul pe buze, ca păpușa ta pe linie de Securitate, Victor Ponta. Așa că hai mai bine să nu ne încurcăm unii pe ceilalți. Renunță, că dacă te cațeri în vârf, când vom termina noi cu tine n-o să te mai spele nici o mie de ape.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: