Primar anchetat pentru furt de balast

Primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotârlău, este acuzat de furt de balast din râul Blahniţa. Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Gorj au fost cei care au reclamat la poliţie că primarul ia ilegal balast din râu.

Primarul Aurelian Cotârlău a vrut să pietruiască drumurile din comună. El susţine că ştia că legea-i dă dreptul să ia din râu 2.000 de metri cubi de balast şi din acest motiv nu a mai solicitat autorizaţie de exploatare. „Ştiam că trebuia să luăm o cantitate gratuită, am pietruit uliţele din comună pentru că atunci când ploua nici măcar cu cizme de cauciuc nu se putea intra pe drum, nici la biserică nu se putea ajunge. Asta e, să se facă cercetări, eu nu am dus balastul acasă“, a precizat acesta.

A plătit balastul pe care-l putea obţine gratuit

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române (SGA) Gorj, Teodor Popescu, susţine că primarul nu cunoaşte legea şi din acest motiv este acum cercetat penal pentru furt de balast. „A exploata fără autorizaţie este o problemă, apa îşi face alt curs şi începe eroziune de mal stâng sau mal drept şi ne dau de lucru mai mult decât valoarea materialului. M-a surprins faptul că primarul de la Şcoarţa nu a făcut cerere la Administraţia Bazinală Apele Jiu Craiova pentru a putea exploata, pentru că legea apelor îi permite să obţină, gratuit, până la 2.000 de metri cubi de material, dacă făcea acea cerere nu avea nimeni nimic cu el aşa a trebuit să plătească valoarea materialului,respectiv peste 3.000 de lei şi s-a ales şi cu dosar penal“, a precizat Teodor Popescu, directorul SGA Gorj.

Poliţia a întocmit deja pe numele primarului  dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt. „Lucrările de exploatare de agregate minerale în albia râului Blahniţa au fost efectuate fără autorizaţie de exploatare, aspecte constatate în prezenţa reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Resurselor de Apă Gorj, s-a întocmit un dosar penal urmând ca instanţa să decidă ce măsuri vor fi luate împotriva vinovatului”, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: