Primar: CE Oltenia face zilnic angajări fără criterii și fără transparență

Un primar dintr-o zonă minieră acuză conducerea Complexului Energetic Oltenia că face angajări cu dedicație și că nu sunt respectate criteriile cerute de lege. Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, s-a declarat revoltat, la Radio Infinit, de modul în care se fac angajările în companie în timp ce el este asaltat de solicitări ale oamenilor din comună care cer să primească un loc de muncă în schimbul terenurilor distruse de activitatea minieră.

Reporter: Care este supărarea dvs. în legătură cu aceste angajări?

Florinel Țuilă: Doresc o transparență privind angajările. La ora actuală, avem o presiune foarte mare pe noi la primărie, a tinerilor, a cetățenilor din comună, care nu au locuri de muncă și care au terenuri afectate de CEO. Ei spun că nu fac angajări, dar vă spun sigur că zilnic se fac angajări la CEO fără criterii și fără transparență.

Oamenii care lucrează acolo sunt nemulțumiți pentru că au și ei nepoți, rude care nu sunt angajate la ora actuală și nu au un loc de muncă pentru că sunt tineri care ar putea să-și facă o familie în zona noastră, să prospere. Nu, se angajează tot pe bază de relații, clientelare sau pe baze politice și ei ne sună pe noi și ne cer ajutorul.

Rep.: Ce aveți în plan să faceți pe viitor?

F. Ț.: Zilnic se fac angajări fără criterii, fără să fie persoane afectate, fără să aibă vârstă. Sunt multe erori care se fac. Oficial am să cer CEO să ne prezinte angajările în ultimul an, criteriile în baza cărora s-au făcut angajările și să se afle de toată lumea, și salariile angajaților CEO. Voi face adresă și aștept un răspuns foarte sincer. După care, mă voi adresa forurilor superioare care pot să spună unde ne aflăm.

Rep.: Am înțeles că se vor face 60 de angajări. Vor fi angajați tineri.

F. Ț.: Noi suntem obligați conform legilor în vigoare să angajăm personal pe bază de anunțuri publice, de prezentare a locurilor disponibile, ceea ce nu se vede la noi. Să fi spus cineva: CEO are zece locuri de muncă și se ocupă pe baza următoarelor criterii. Am auzit că vor fi 60 de posturi, dar e prea puțin. Și acolo se fac tot cu dedicație. Nu e transparență. Nu au fost publicate locurile de muncă cu 30 de zile înainte. Ca să se prezinte tinerii.

Sunt tineri plecați în Italia, Franța, care s-ar întoarce acasă. Toți conducătorii din minerit, indiferent de funcția pe care o au, și-au cumpărat locuințe în alte orașe ale țării. Copiii lor vor merge acolo și nu mai duc grija zonei. 

Vizualizări: 13,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: