Condescu: Asociaţii au venit cu scuze că nu pot să finanţeze Pandurii

Membrii asociaţi care au fondat clubul Pandurii Târgu Jiu s-au întâlnit  în Adunarea Generală a Asociaţilor pentru a stabili dacă vor finanţa echipa de seniori Pandurii în noul sezon de Liga 2. Răspunsul primit de cei de la Pandurii a fost negativ, iar asociaţii nu vor să asigure finanțare nici măcar pentru grupele de juniori, a spus principalul creditor, Marin Condescu la Radio Infinit.

Condescu nu mai crede nici în promisiunile pe care unii dintre politicieni le fac, în această perioadă, privind asigurarea finanțării pentru echipă. Refuzul a fost categoric atât din partea Consiliului Județean, cât și din partea Consiliului Local Târgu Jiu.

Reporter: Ce s-a schimbat între timp, de ce Comisia de Recurs a dat câștig de cauză clubului Pandurii?

Marin Condescu: Au fost analizate toate documentele pe care le-a depus clubul şi s-a demonstrat că, prin hotărârea de la Craiova de respingere a falimentului, există dovezi clare că vom avea resursele financiare pentru echipă. Comisia a înţeles situaţia, dar ne-a dat o sancţiune financiară. Pentru că şi federaţia vrea să aibă şi cluburi de tradiţie şi care să aibă un viitor în fotbal, cum sperăm să avem şi noi.

Rep.: Şi cum va putea continua echipa să joace în Liga 2?

M.C.: Mai suntem doar o mână de "nebuni" care ne luptăm ca această echipă să supravieţuiască. Pentru că sunt şi cei care nu înţeleg că, indiferent dacă clubul trăieşte sau intră în faliment şi dispare, prin ceea ce a hotărât Curtea de Apel Craiova şi Tribunalul Târgu Jiu, ei tot vor plăti acei bani. Dar acest gând sinucigaş, prin care să faci o investiţie de 28 de milioane de euro şi să nu investeşti nimic cu gândul că vei putea să recuperezi ceea ce ai construit pentru sport, mi se pare o idee care nu este tocmai productivă. Mai ales acum în campania electorală.

Rep.: Ce veţi face pentru a convinge autorităţile locale să susţină clubul Pandurii? Unii politicieni par dispuşi să o facă...

M.C.: De patru ani tot sunt dispuşi unii dintre ei, dar nu dă nimeni, nici măcar pentru copii şi juniori, nici măcar un leu. Dar nu trebuie să îi convingem noi, trebuie să facă ei ceva dacă sunt convinşi de lucrul aceasta. Eu vreau să spun, referitor la această susţinere, că administratorul special, domnul Marin Golea, a trimis administratorului judiciar o adresă prin care a convocat membrii fondatori care s-au întrunit duminică într-o şedinţă AGA. Şi toţi au venit cu scuze, că nu pot să finanţeze Pandurii pentru că e pandemie şi că au cheltuit toţi banii. Atât Consiliul Judeţean cât şi Consiliul Local au avut aceeaşi atitudine. Păi dacă nu ajută acum când începe campionatul şi este foarte greu, atunci când. Nu pot să ajute echipa de seniori nu ştiu din ce motive, fiindcă justiţia a spus altceva, dar să ajute cel puţin grupele de copii şi juniori. Dar au spus nu, aşa că aceasta este susţinerea pe care o arată şi Consiliul judeţean şi Consiliul Local. Dar vom rezista noi cum vom rezista încă o lună de zile şi, când va fi hotărârea definitivă, va avea aceeaşi înţelegere şi clubul Pandurii faţă de cei care trebuie să plătească, pe care au avut-o ei faţă de club în toţi aceşti patru ani.

Vizualizări: 3,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: