Crețan: Acești bani înseamnă moartea mineritului

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este subiect controversat în rândul angajaților companiei. Mare parte din mineri și energeticieni nu cred în acest plan, dar nici anumiți lideri sindicali. Președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Crețan, în cadrul unui interviu la Radio Infinit, spune că CE Oltenia nu are de unde să dea suma de 1,5 miliarde de euro ca acest plan să fie pus în practică.

Reporter: Ce părere aveți despre acest plan de restructurare?

Constantin Crețan: Este o temă de campanie, una tipică politicienilor. Acești bani vin pentru a crea niște grupuri energetice pe gaze care de fapt înseamnă moartea mineritului, iar jumătate din sumă este din fondurile proprii ale companiei. Care fonduri proprii? Complexul Energetic Oltenia este în pierderi foarte mari de ani de zile, la care se mai adaugă creditele bancare la care sunt amanetate toate grupurile energetice și toate utilajele. Noi suntem vânduți înainte de vreme. Este o campanie mincinoasă.

Reporter: Nu credeți că poate această companie să suporte din fondurile proprii suma de 1,5 miliarde de euro?

Constantin Crețan: Adică să plătești cu jumătate din sumă, să distrugi și să închizi locuri de muncă, mi se pare incredibil.  Nu va mai rămâne urmă de miner. Și de la energeticieni 40% din forța de muncă dispare. Prelucrarea cărbunelui pentru grupurile energetice erau niște lucrări suplimentare, iar 40% din personal nu va mai prelucra cărbunele  prin transportoare și se trece pe conducta de gaze care este afacerea politicienilor.

Reporter: Nu v-au convins că planul de restructurare este o garanție pentru CE Oltenia?

Constantin Crețan: Nu ne-au convins, este o înmormântare înainte de vreme a tot ceea ce înseamnă minerit.

Vizualizări: 2,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: