Primar din Gorj, supărat pe guvernanți: Nu mai avem bani

Mai mulți primari din Gorj se plâng de faptul că bugetul lor este pe final, existând posibilitatea ca anumite investiții să fie amânate. O altă problemă majoră o constituie plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora. Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, nu știe cum se va descurca dacă Guvernul nu va face cât mai repede o rectificare bugetară.

Primăria Turburea se confruntă cu o situație dificilă. Bugetul instituției este pe terminate, iar costul privind plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor este mare. Primarul Ion Bârcă se arată dezamăgit de actuala guvernare, spunând că la începutul anului a primit o sumă foarte mică pentru asigurarea cheltuielilor cu aceste persoane. 

Primarul spune că a primit jumătate din banii necesari. ”Bugetul este pe terminare. Greșelile sunt făcute de către guvernanți. De exemplu, eu la Turburea trebuie să le dau persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora aproximativ 1,5 milioane. La începutul anului ne-au dat 700 de mii, iar diferența de unde o iau?”, spune primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Acesta afirmă că aceste persoane cu handicap și însoțitorii lor trebuie să-și primească banii lunar. Sunt 52 de persoane cu handicap și 37 de însoțitori încadrați.

”Nu i-aș lăsa fără bani. Până la urmă ne-am lăsa noi, angajații din primărie, dau cât de cât salariile, dar banii pentru persoanele cu handicap și însoțitorilor le-aș da banii indiferent de situație. Acestor oameni le trebuie medicamente și alimente. Sunt 52 de persoane cu handicap și 37 de însoțitori încadrați”, a mai spus Bîrcă.

Investițiile sunt și ele afectate în localitatea Turburea.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: