Primar: Direcţia Finaţelor Publice este de vină pentru drumurile neasfaltate

Aproximativ 40 de familii din comuna Aninoasa sunt afectate de starea drumurilor de acces spre satul Bobaia. De fiecare dată când plouă sau când ninge, drumul este aproape impracticabil. Nu doar că este plin de gropi, dar este şi neasfaltat. Primarul din Aninoasa înţelege nemulţumirea cetăţenilor din zonă şi arată cu degetul către Direcţia Finanţelor Publice Gorj pentru această situaţie. Un cititor al ziarului Pandurul s-a arătat nemulțumit de starea jalnică a drumului.

Drumul către satul Bobaia deserveşte aproximativ 40 de familii din zonă. Primarul din Aninoasa susţine că pe acest tronson de drum s-au făcut ceva investiţii în anii 2006-2007. S-au investit aici, la vremea aceea, 700.000 de lei, însă probleme sunt pe toate drumurile pietruite din comună.

Primarul din Aninoasa cunoaşte bine problema, înţelege nemulţumirea localnicilor, însă ridică neputincios din umeri. "Oamenii au dreptate. Drumurile sunt neasfaltate. Sunt două căi de acees spre Bobaia. Situaţia este aceeaşi pe ambele variante. Mai mult decât atât, toate drumurile pietruite din comună sunt cu probleme. Eu am în plan asfaltarea lor, numai că nu sunt bani. Noi nu avem bani la buget şi toate sursele de finaţare ne-au fost blocate", a precizat Ilie Petroi.

Pentru situaţia creată în comuna Aninoasa, primarul arată cu degetul spre Direcţia Finaţelor Publice Gorj. "De câţiva ani, comuna Aninoasa nu a putut beneficia de fonduri europene sau finanţări pe diferite programe. Ni s-au blocat toate sursele de finanţare. Am avut un control dirijat la primărie pentru că s-a dorit înlăturarea mea din fruntea comunei în 2015-2016. Mi-au fabricat un presupus prejudiciu de 2.100.000 de lei şi un dosar penal. Am fost cercetat de către procurorii DNA. S-a dovedit că sunt nevinovat. Au vrut cei de la finanţe să mă execute, însă am câştigat procesul, dar am pierdut toate finanţările pe toate programele plus stresul prin care am trecut", a mai spus Petroi.

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, susţine că în această situaţie s-a văzut nevoit să prioritizeze investiţile. "A trebuit să avem în vedere o ordine normală a lucrurilor. În primul rând drumurile comunale şi cele de mare interes, cele mai circulate. O să vedem ce facem la anul, să reuşim să identificăm sursă de finanţare. Vreau să vă spun că în spre satul Bobaia, am scos la licitaţie un kilometru de drum. Atât am putut", a comunicat primarul.

Vizualizări: 2,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: