Primar Rovinari: Dacă Filip a făcut ceva ilegal, să se ducă la pușcărie!

Se agită spiritele tot mai mult în jurul fabricii de gips-carton care ar putea prinde contur în Rovinari. Autoritățile se zbat, de luni de zile, să convingă Complexul Energetic Oltenia să scoată la licitație tot ce rezultă din arderea cărbunelui, la Termocentrala Rovinari, dar fără succes. Primarul Robert Filip nu înțelege cum la Turceni poate să funcționeze fără probleme o astfel de fabrică, iar la Rovinari, nu. Edilul avertizează că este dispus să protesteze dur dacă nu va fi luat în calcul.

De câteva luni, un investitor le-a transmis autorităților din Rovinari că și-ar dori să înființeze o fabrică de gips-carton în oraș, dar pentru asta ar avea nevoie de materialul care rezultă din arderea cărbunelui de la Termocentrala Rovinari. Cum Complexul Energetic Oltenia nu îl scoate la licitație, nici fabrica nu ar putea fi deschisă.

Acuzat de unele voci că ar avea interese ascunse în jurul acestei investiții, primarul Filip a reacționat dur: “Îmi asum ce spun: Dacă Filip a făcut ceva ilegal, să se ducă la pușcărie! Dacă nu, fac apel până mă duc și mă leg în lanțuri, la ei la poartă, să vină instituțiile abilitate și să cerceteze ce s-a întâmplat. Ce am vrut eu să fac, ce vrea CEO să facă și cum vrea să blocheze. Eu am fost la domnul ministru acum trei săptămâni. A înțeles ce vrem noi să facem. Vrem să facem această fabrică. A comunicat cu cei de la CEO și sper ca, în perioada următoare, să se respecte această procedură de licitație, să fie aceleași condiții ca la Turceni. Dacă nu sunt aceleași condiții, înseamnă că la Turceni a fost ceva ilegal. Dacă ei au câștigat, înseamnă că a fost legal și atunci și noi vrem același lucru, să se respecte”, a reacționat primarul Robert Filip, la Radio Infinit.

Mai mult, primarul spune oficialii companiei ar trebui să se implice mai mult în acest demers care ar putea duce la crearea câtorva sute de locuri de muncă în Gorj. „Ei au trecut în acest plan de restructurare că își asumă reconversia forței de muncă și că vor susține crearea de noi locuri de muncă. Dacă această investiție se face de Turceni, Rovinari, București, mi-e egal. Important e că noi ne dorim să se înființeze această fabrică, nu să se sifoneze acest material. Există oameni care vor să investească. Ei s-au stresat când au văzut că mai apare un jucător. Asta e povestea, pe românește, ca să înțeleagă toată lumea”, a mai explicat Filip.

Primele discuții cu administrația companiei au fost inițiate în urmă cu opt luni. Primarul din Rovinari a fost chiar și la ministrul Economiei să-i explice situația, iar acesta i-a promis că va sta de vorbă cu oficialii CE Oltenia ca să clarifice lucrurile. În fabrica de gips-carton din Rovinari, s-ar putea investi în jur de 30 de milioane de euro.

Vizualizări: 3,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: