Primar executat silit! Trebuie să plătească 10 miliarde din salariu

Primarul din Săcelu, Florin Jurebie, plăteşte datoriile primăriei! Cum în conturi nu mai e un leu, creditorii nu mai pot lua bani decât din salariul primarului. De luna aceasta o treime din cele 16 milioane de lei vechi ale lui Jurebie va ajunge în conturile datornicilor.

Judecând după hârtia pe care primarul Florin Jurebie a primit-o la primărie, din salariul său de 16 milioane trebuie să achite o datorie de 10 miliarde a primăriei Săcelu.

Adresa a venit de la un birou de executare judecătorească de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe 15 noiembrie. „(...) vă informăm că în data de 15.11.2012 s-a dispus măsura înfiinţării popririi pe indemnizaţia dumneavoastră la primăria comunei Săcelu (...) până la concurenţa sumei de 959.579,7 RON“, în continuare fiind invocate mai multe sentinţe civile. Suma amintită în adresă reprezintă debite conform unor titluri executori şi cheltuieli de executare din 4 ianuarie şi 11 iulie, 2012.

Primarul plăteşte salariul vicelui

Primarul Florin Jurebie spune că are un salariu de 16 milioane şi nu ştie cu ce va rămâne după ce se va face poprirea. În plus, nu înţelege de ce trebuie să plătească el pentru datoriile primăriei. Una dintre sentinţele pentru care plăteşte acum este cea favorabilă viceprimarului Tălău, care a dat în judecată primăria după ce a fost schimbat ilegal. De fapt, Săcelu era acea comună cu doi viceprimari. Mai exact, cu unul la serviciu, dar cu doi pe statul de plată. „Sunt mai multe sentinţe, executări judecătoreşti, chirii pe terenuri, alta este cu indemnizaţia domnului viceprimar. Avem de dat 600 de milioane de lei vechi. Şi vor mai veni şi altele“, a declarat Jurebie.

CONT

Primarul Florin Jurebie a declarat că în curând vor fi blocate şi conturile primăriei. În acest moment, în conturi mai sunt doar 10 mii de lei. De la Consiliul Judeţean nu a primit un leu pentru că nu a avut nicio lucrare pe OG 7 sau pe HG 577.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: