Se apropie termenul limită pentru CEO. Boza nu are emoții!

Conducerea companiei energetice din Gorj dă asigurări că nu vor fi probleme cu achiziția certificatelor de dioxid de carbon. Chiar dacă termenul limită este aproape, Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, a transmis că împrumutul este aproape parafat. Se așteaptă o hotărâre de Guvern pentru stabilirea garanțiilor după care va fi semnat și contractul de împrumut.

CEO mai are nevoie de 500 de milioane de lei să cumpere toate certificatele de dioxid de carbon necesare și cerute de Uniunea Europeană. Termenul limită este sfârșitul acestei luni. Chiar dacă nu mai este mult timp la dispoziție, Sorin Boza spune că nu are emoții. După ce va fi dată hotărârea de Guvern, va putea fi semnat contractul cu băncile. “Suntem pe ultima sută de metri. Am fost la Ministerul Finanțelor. Toate cererile sunt depuse, documentația este finalizată. Așteptăm hotărârea de Guvern, marți, miercuri va fi gata. Guvernul va aproba garanția. Semnarea contractului va fi într-o zi, două. Până pe 30 aprilie, se vor cumpăra toate certificatele”, a fost mesajul lui Sorin Boza, la Tele3.

Împrumutul va fi garantat de stat în proporție de 75%, iar compania din Gorj va pune gaj mai multe bunuri din cariere și termocentrale.

Vizualizări: 2,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: