Boza, despre tichetele de vacanță: Întrebăm și la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Energiei

Scandalul voucherului de vacanță se mută de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) la Guvern. Sorin Boza, managerul companiei, a transmis că va cere lămuriri pe acest subiect de la Ministerul Energiei și de la Ministerul Finanțelor. Comisia de negociere administrație-sindicate a stabilit o valoare de 1.450 de lei, actul adițional a fost avizat pentru legalitate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, după care ITM a comunicat că, potrivit legii, valoarea trebuie să fie 2080 de lei, echivalentul unui salariu minim brut pe țară.

Managerul CEO a dat de înțeles că problema voucherelor de vacanță e departe de a fi lămurită. “Am încheiat un act adițional care a fost verificat. Din punct de vedere legal, a primit girul de la ITM. Nu înțeleg unde a greșit juristul nostru. Același lucru îl pot spune și eu despre colegii și prietenii noștri de la ITM. Au greșit că au dat până la urmă un gir. Eu vă spun că voi merge și voi pune întrebări mai departe. Vom întreba Ministerul Finanțelor, vom întreba Ministerul Energiei, să ne spună, pentru că e important să clarificăm”, a transmis Sorin Boza, la Tele3.

Neli Matei, purtător de cuvânt al ITM Gorj, a spus că nu era o obligație a Inspectoratului Teritorial de Muncă să informeze compania cu privire la valoarea voucherului, deoarece legea dialogului social interzice orice imixtiune a instituției în negocierea dintre părți.

Comisia de negociere de la CE Oltenia se va întruni vineri, 12 aprilie, pentru a rediscuta problema voucherelor de vacanță. Sorin Boza dă asigurări că minerii și energeticienii își vor primi tichetul de vacanță majorat la 2.080 de lei dacă aceasta se va stabili că trebuie să fie valoarea sa. Din primele calcule, ar fi o cheltuială de 7 milioane de lei în plus pentru companie. „Dacă a greșit cineva, nu a greșit intenționat. Dacă se va stabili să dăm 2.080, compania va da 2.080 de lei. Nu ne vom țigăni, nu vom cere nimic în instanță. Dacă se va stabili așa, așa vom face. E un cost în plus de 7 milioane de lei pentru companie, dar ne-am asumat și așa vom face. E important în primă fază să găsim cum este corect. Este corect 2.080, atât vom da, este corect 1.450 de lei, vom da 1.450 de lei. Și la ITM, poate cineva a trecut cu vederea. Nu-i acuz, dar este important să recunoaștem că am greșit și a doua oară să nu se mai întâmple”, a încheiat Sorin Boza. (M.M.)

Vizualizări: 3,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: