Primar PDL: Nu mai merg la partid

Primarul PD-L din Samarineşti Marian Ardeiu, unul dintre cei acuzaţi de trădare la alegerile parlamentare, a spus că nu mai calcă pe la partid. „M-am săturat de ameninţări. Refuz orice colaborare. Nu poţi să îţi ameninţi primarii că le blochezi proiectele în consiliul local? Noi la primărie facem administraţie, nu politică. Aici muncim pentru comunitate. Nu cred că domnii consilieri vor urma linia dictată de partid”, a spus Ardeiu.

Afirmaţiile acestuia vin ca replică la ameninţările lansate de preşedintele PD-L Vasile Blaga, la vizita făcută în ianuarie la Târgu Jiu. „Nu sunt de acord pentru ca unul sau altul dintre primari, care s-au afișat pe materiale promoționale și care au luptat împotriva noastră, să nu mai fie susţinuţi de partid, pentru că sunt metode mult mai aspre de a-l pedepsi, decât să-l dai afară. Pur și simplu îl ții și ai alt candidat și nu-i susții proiectele în Consiliul Local. I-aș pedepsi mult mai rău decât să-i dau afară din partid, ar fi veseli pentru că ar trebui să plece la USL”, este declaraţia lui Vasile Blaga, care i-a revoltat pe primarii acuzaţi de trădare.

Ion Bârcă de la Turburea este un astfel de primar, care nu s-a sfiit să îi dea lui Blaga o replică pe măsură: „Nu poate să-mi dea mie lecţii cineva care a intrat în parlament pe uşa din dos şi care a distrus partidul”. Bârcă crede că îi vor rămâne loiali consilierii locali. „La Turburea, PD-L are un viceprimar şi şase consilieri locali din 13 datorită mie. Domnul Blaga a spus că toţi consilieri locali PD-L se vor opune proiectelor mele dacă voi trece la PSD. Nu se va întâmpla acest lucru pentru că la fiecare şedinţă de Consiliu Local eu chem câte 30-40 de oameni din comună, iar aceştia vor vedea cine se opune binelui comunităţii”, a explicat Bârcă.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: