Primar: Primăriile şi guvernul bagă firmele în faliment

Autorităţile locale din comuna gorjeană Schela aşteptă bani de la Guvern pentru a achita lucrările făcute pe raza localităţii. Este vorba de o datorie de 450.000 de lei, bani pe care primarul spera să îi primească la rectificarea bugetară anunţată pentru jumătatea lunii decembrie. Aristide Şerbănescu, primarul din Schela, susţine că fără aceste alocări de bani se falimentează majoritatea firmelor din România care contractează lucrări publice.

În acest moment, Primăria Schela are de plătit 300.000 de lei, bani care reprezintă cea de-a patra tranşă la un drum reabilitat prin PNDL.

Deşi nu sunt probleme la realizarea lucrării, banii nu au ajuns la primărie. "Oamenii au făcut lucrarea, iar noi trebuie să primim banii de la Guvern să plătim. Au venit controale de la minister, de la Inspectoratul în Construcţii, să vadă lucrările care s-au făcut prin PNDL, au văzut că totul este în regulă, nu sunt probleme, dar banii nu îi dau ca să plătim investiţia", a precizat Aristide Şerbănescu.

Primarul din comuna Schela susţine că mai are de achitat şi 150.000 de lei la o altă firmă care a executat lucrări în localitate. "Am avut şi o alunecare de teren şi am făcut totul din bugetul primăriei, deşi era pe situaţii de urgenţă. Lucrarea a fost de 550.000 de lei în total şi mai avem de dat 150.000. Alunecare a fost în satul Schela şi s-a făcut şi recepţia la ea, dar de achitat mai greu. Îmi vine să îi trimit pe toţi la ăla care are coarne, că nu sunt buni de nimic. Uite aşa băgăm noi firmele în faliment. Păi când ne dau banii, în ziua de Crăciun?", a mai spus Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 1,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: