Cârciumaru: Spun deschis că îmi doresc un nou mandat

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este dispus să se retragă de la şefia organizaţiei, dar spune deschis că îşi mai doreşte un mandat de parlamentar în 2020. Acesta le transmite tuturor că greşesc prin atacurile la colegii de partid şi spune că, în ceea ce îl priveşte, cheia succesului în alegeri a fost întotdeauna faptul că a avut alături o echipă unită. Cârciumaru a spus la Interviurile Infinit FM şi că liberalul Romanescu nu va fi candidatul PSD la alegerile din 2020.

Reporter: V-aţi înţeles cu domnul Weber, când vor fi alegeri în PSD Gorj?

Florin Cârciumaru: Eu pot să spun că am fost împreună cu domnul Weber la domnul preşedinte Dragnea, am discutat foarte serios despre viitorul organizaţiei PSD Gorj. Domnul preşedinte ne-a spus clar că suntem doi oameni maturi, de la care are pretenţii că împreună pot să rezolve problema constructiv. Cred că am găsit soluţia ca, atunci când se va decide în Comitetul Executiv să fie alegeri, eu nu voi mai candida. Pe viitor, toţi să mergem pe echipa preşedinte - Mihai Weber, preşedinte executiv - Cosmin Popescu. Domnul Weber la început nu şi-a dorit funcţia de preşedinte, dar ne-am izbit de refuzul domnului Cosmin Popescu, în sensul că nu îşi doreşte să fie preşedintele organizaţiei PSD Gorj. Atunci vom merge pe varianta Mihai Weber - preşedinte, Cosmin Popescu - preşedinte executiv, iar eu voi fi alături de ei cu experienţa pe care o am.

Rep.: Dvs. ce funcţie vizaţi?

F.C.: Voi rămâne lângă viitoarea echipă, nu am tranşat, nu am discutat. Trebuie să găsim o formă corectă, prin care pot să vin în sprijinul echipei cu experienţa mea, cu personalitatea mea. Am declarat şi declar deschis că îmi doresc susţinerea organizaţiei pentru încă un mandat de parlamentar, fie la Senat, fie la Camera Deputaţilor.

Rep.: Îl mai vreţi pe Marcel Romanescu în PSD?

F.C.: Părerea mea este că s-a greşit atunci cu câteva declaraţii. Are dreptate domnul Adrian Tudor, ca om care este de 20 şi ceva de ani în partid şi vrea să candideze, să fie deranjat de astfel de declaraţii, că ar putea fi adus un candidat din afară. Eu am spus de la bun început că această organizaţie este una mare, puternică, şi nu se poate vorbi despre primirea primarului în exerciţiu de la alt partid. Poate să primească un candidat din afara partidului, dar nu care să fie angajat politic. Decizia o vom lua după ce vom face un prim sondaj în rândul oamenilor noştri.

Rep: Adrian Tudor de ce are această atitudine, parcă nu îl suportă pe Weber?

F.C.: După discuţia pe care am avut-o în patru, eu cred că lucrurile s-au lămurit. Au fost declaraţii greşite şi din partea mea, şi din partea domnului Weber, şi a domnului Tudor, acele declaraţii împotriva organizaţiei de tineret. După dialog, lucrurile se lămuresc. Noi trebuie să fim o echipă. Le-am spus şi lor că experienţa îmi dă dreptul să spun că de-a lungul anilor am câştigat atâtea şi atâtea alegeri având alături o echipă unită. Într-o echipă dezbinată nu vom avea rezultate. Noi trebuie să strângem rândurile, să găsim un candidat competent care să câştige alegerile la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: