Ultimatum pentru Boza: Discutăm la minister!

Preşedinţii sindicatelor din CE Oltenia, afiliate la Federaţia Energetica, au avut luni, 8 octombrie, o întâlnire cu şefii companiei energetice. Pe lângă discuţiile punctuale legate de problemele din carierele miniere, liderii Energetica i-au cerut directorului general Sorinel Boza să trateze în mod egal federaţiile semnatare ale CCM. I-au dat şi un ultimatum. „Dacă problemele nu se soluţionează, următoarea întâlnire va fi la minister. Una dintre doleanţele noastre este să fim trataţi toţi la fel”, a spus Paul Constantinescu, vicepreşedintele Federaţiei Energetica.

Reporter: Aţi avut o întâlnire cu şefii CE Oltenia. Despre ce aţi discutat?

Paul Constantinescu: Şedinţa a durat o oră şi jumătate. La ea a participat domnul Boza, împreună cu directorul Iacob, Sorin Olaru şi Ion Ruşeţ. A fost toată delegaţia federaţiei prezentă, mă refer la reprezentanţii sindicatelor. Fiecare sindicat a spus cu ce probleme se confruntă, ce probleme sunt în subunităţi în ceea ce priveşte lipsa de materiale, de personal, probleme care au fost semnalate de toate sindicatele şi de toată lumea, şi de care se ştie.

Rep.: Referitor la aceste probleme, ce v-a comunicat conducerea CE Oltenia?

P.C.: Domnul director ne-a prezentat o situaţie cu achiziţiile de materiale care au fost făcute anul acesta şi care sunt undeva cu 20% mai mari decât anul trecut. Unii dintre colegi au spus că nu se resimt în carieră investiţiile, pentru că lipsurile sunt foarte mari. Un coleg de-al meu spunea că-i lipseşte pe o bandă transportoare aproape 30% din necesarul de role. Astfel apar accidente tehnologice.

Rep.: Ce alte discuţii au mai fost?

P.C.: La unul dintre punctele pe care noi le-am trecut, am spus că vreau ca toate federaţiile să fie tratate în mod egal. Spre exemplu, când am fost convocaţi în vară la Consiliul Naţional al federaţiei, compania a făcut comisie mixtă. Le-am cerut notă de informare după comisie şi, bineînţeles, n-au trimis-o. Iar chestiunile acestea nu se fac într-o relaţie cu parteneri semnatari ai Contractului Colectiv de Muncă. Nu le-am cerut decât transparenţă şi dialog. Dacă trimiteau nota de informare, noi, la rândul nostru, informam reprezentanţii sindicatelor afiliate din complex.

Rep.: Care au fost concluziile după această întâlnire?

P.C.: În principiu, mă bucur că a existat dialog şi noi sperăm ca în zilele următoare să soluţioneze din punctele pe care le-am cerut, altfel vom face o adresă către Ministerul Energiei în care cerem un alt dialog, în termen reali şi cu punctualitate. Adică în termenii în care discutăm o chestiune şi o şi rezolvăm. La semnarea Contractului Colectiv de Muncă am convenit nişte lucruri, lucruri care n-au fost respectate. Prin vocea preşedintelui Gal, care n-a putut fi prezent, fiind la Minister, mi-a spus să transmit companiei că este ultimul dialog pe care îl purtăm la nivelul companiei. Dacă problemele nu se soluţionează, următoarea întâlnire va fi la minister. Una dintre doleanţele noastre este să fim trataţi toţi la fel.

Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: