Morega sare în apărarea lui Boza: Nu vă ajunge cât aţi furat?

Dan Ilie Morega sare în apărarea lui Sorin Boza.  Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice susţine că, de fapt, problema ar fi la directorii de cariere şi termocentrale care nu şi-ar face treaba. Morega a lansat atacuri dure şi la ALDE, acuzându-i pe Ion Iordache şi Robert Filip că au interese personale în spatele acuzaţiilor la adresa lui Sorin Boza.

Reporter: Cum vedeţi situaţia de la Complexul Energetic Oltenia?

Dan Ilie Morega: Ceea ce merge prost la CEO este managementul inferior, la subunităţi, la cariere şi la termocentrale. Sunt probleme deosebite prin care trece CEO. Sorin Boza şi Doru Vişan au făcut demersuri la Guvern să fie subvenţionată suma pentru certificatele de dioxid de carbon. Nu poate fi acuzat Boza că nu se ocupă de probleme când merge la Bucureşti de două ori pe săptămână ori la Bruxelles, că suntem într-o asociere cu alte şapte state care produc energie pe bază de cărbune, iar Boza e vicepreşedinte. Este inadmisibil ca anumiţi indivizi să-l critice că se plimbă. Trebuie să se implice vehement în aplicarea noii organigrame. Managerii au început să se ocupe de alte probleme în loc de problemele CEO.

Rep.: Cum comentaţi atacurile la adresa domnului Sorin Boza?

D.I.M.: Ceea ce mi se pare incorect e faptul că cei de la ALDE de la Gorj au urcat capra în cireş. Mă refer în special la Ion Iordache, dar şi la Mickey Mouse de la Rovinari. Ei cred că este compania lor personală. Ei cred că e compania lor cum sunt primăriile de jumulit! Nu vă ajunge cât aţi furat de la primării pentru firmele private? Treceţi şi implicaţi-vă! Treceţi să vă implicaţi cum se implică PSD. De fapt, PSD e armăsarul şi voi sunteţi ţânţarul. Vedeţi cum se implică Cârciumaru, Weber, nu că aveţi voi nişte deconturi personale cu Boza. Lăsaţi-l în pace, că nu e în nomenclatura voastră, ci a Ministerului Energiei, a Guvernului. Vă atrage atenţia un om care a condus companii. Treceţi şi sprijiniţi, că dacă nu mai există şi această companie, Gorjul este un judeţ terminat, lichidat.

Rep.: Cum vedeţi organigrama pregătită de conducerea CEO?

D.I.M.: Încă se lucrează cu personal TESA. Trebuie ruptă pisica în două. Acest personal TESA încarcă foarte mult preţul de cost al cărbunelui, al energiei. Sunt duşi în spinare de mineri şi energeticieni. Trebuie să facă această restructurare. Sunt cariere în care unii directori, cu implicarea unor lideri de sindicat, se ocupă de alte probleme, de tip hoţie caracatiţă, decât de producţie efectiv.

Rep.: Despre ce probleme vorbiţi?

D.I.M.: Se cunosc probleme de hoţie de fier vechi, maşini de mare tonaj în mai multe cariere care fură cărbune şi îl vând. Sunt scurgeri de milioane de euro în companie, iar organismele de control nu îşi fac datoria. Trebuie luate măsuri radicale din această cauză. În perioada de primăvară, directorul Constantin David, de la Roşiuţa, a folosit pe terenurile şi haldele pe care le are turme de oi. Probabil s-a ocupat de mulsul lor, că oricum brânză a luat destulă, dar nu ne-a invitat şi pe noi la urcatul oilor la munte.

Vizualizări: 1,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: