Primar PSD: Formaţiunile politice ar trebui să ia exemplul PCR

Arestările din ultima perioadă, problemele politice de la nivel central şi neînţelegerile dintre liderii de la nivel local îl fac pe primarul PSD al comunei Bengeşti Ciocadia să se gândească la Partidul Comunist Român. Victor Geogia spune că, la ora actuală, Parlamentul este „varză”.

Rep.: Ce părere aveţi ce despre scena politică actuală?

V.G.: La ora actuală, Parlamentul e varză, e zero. După ce că muncesc doar două zile pe săptămână, acum mulţi se tem să mai meargă în Parlament de frică să nu-i aresteze. Nouă ne trebuie un Parlament din 300 de oameni, necoruptibili, care să fie cei mai corecţi din România, iar Parlamentul să fie instituţia cea mai puternică a României. Faptul că le întoarce Curtea Constituţională înapoi orice iniţiativă legislativă înseamnă că nu sunt bine pregătiţi.

Rep.: Credeţi că implicarea familiei lui Victor Ponta în afaceri dubioase va afecta imaginea premierului?

V.G.: Arestarea cumnatului său nu îi afectează imaginea. Nu e normal să suferim unii pentru ce fac rudele noastre. Imaginea premierului va fi afectată numai în condiţiile în care şi el a fost implicat în afacerile familiei.

Rep.: Credeţi că schimbarea Guvernului ar fi o soluţie?

V.G.: Ce rost are să schimbe acum Guvernul? Asta n-a fost o soluţie nici pe vremea PDL, un Guvern ar trebui lăsat să lucreze 4 ani, iar opoziţia să fie una constructivă. Opoziţia şi puterea ar trebui să conlucreze pentru binele ţării, nu să-şi urmărească fiecare interesele personale. O soluţie pentru binele ţării ar fi ca în anul 2016 partidele să vină cu oamenii puternici care să reprezinte întreaga structură socială: medici, profesori, ţărani, specialişti din agricultură şi zootehnie. Ei ştiu cel mai bine problemele din teritoriu. Ar fi mult mai bine ca pragul electoral să se ridice la 8-10%. Ce-i aia: pleacă Udrea, îşi face partid, pleacă Geoană, îşi face partid. Ar trebui să fie două-trei partide serioase şi atât.

Rep.: La nivel local sunt probleme în PSD, copreşedinţii PNL se ceartă între ei. Cum comentaţi situaţia organizaţilor judeţene?

V.G.: Partidele din Gorj au ajuns ca gâştele, toţi se ceartă pentru putere. PSD vrea să rămână la putere, PNL vrea să vină la putere. Fiecare dintre lideri îşi face planurile lui, conduce unul partidul sau altul şi se gândeşte cum să-l ţină în funcţie pe cumnatul, cum să-şi angajeze nepotul, cum o să dea o lucrare unei firme anume etc. După părerea mea, formaţiunile politice ar trebui să ia exemplul Partidului Comunist Român, a fost un partid adevărat, singurul partid serios din România până la ora actuală. Acum avem o mulţime de senatori şi deputaţi care nu fac nimic pentru Gorj. Ce a făcut Barbu pentru Gorj sau Costoiu? Toţi sunt la fel, vin în campanie, promit marea cu sarea, iar apoi uită de localităţile care i-au trimis în Parlament.   

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: