Primar reclamat pentru că a balastat drumul şi a decolmatat un pârâu

Lupta dintre primarul din Prigoria, Emil Răgman, şi contracandida sa la primărie, Iuliana Iliescu, a reînceput, chiar dacă mai este un an şi ceva până la alegeri. De această dată, scandalul a pornit de la faptul că primăria a decolmatat un pârâu, a balastat un drum şi extinde o reţea electrică. Adversarii primarului spun că toate acestea trec pe lângă ferma primarului, dar omit faptul că sunt multe alte proprietăţi pe traseu. În replică, Răgman spune că totul este legal, cu aprobarea Consiliului Local, singura problemă fiind că unii se pregătesc de campanie electorală.

Liberala Iuliana Iliescu susţine că investiţiile făcute de primărie sunt diferite de cele aprobate în consiliul local. Soţul ei, Marcel Iliescu, spune că l-a reclamat pe Răgman la Parchet, pentru că reţeaua electrică este extinsă pe stâlpi vechi, unii aflaţi acum pe terenuri proprietate privată. Iliescu vrea ca procurorii să verifice ai cui sunt stâlpii care se întind pe circa 3 kilometri şi care pe vremuri formau reţeaua de alimentare a CAP. Bărbatul le cere procurorilor să ancheteze şi modul în care edilul a decolmatat un pârâu aflat la hotarul cu proprietatea sa, dar şi modul cum a balastat un drum care ar trece şi pe terenurile oamenilor.

Răgman a declarat pentru TV Sud că decolmatarea a aprobată în Consiliul Local, ca urmare a inundaţiilor de anul trecut. Primarul crede că acuzaţiile sunt legate de faptul că unii au intrat deja în campanie electorală şi este mulţumit de investiţia care va feri de inundaţii terenurile oamenilor din zonă.

Alt nemulţumit

Nicolae Măgureanu din Baia de Fier s-a arătat şi el supărat, pentru că primăria a balastat un drum care trece şi pe proprietatea pe care el o are la Zorleşti, în comuna Prigoria. Măgureanu este supărat şi pentru că a fost decolmatat pârâul, pe motiv că o parte din pământul excavat este acum pe terenul lui. Chiar dacă, în acest fel, terenul nu îi va mai fi inundat la viitoarele ploi. „Am sute de metri pătraţi distruşi, ca să nu mai spun că a făcut o rigolă de o jumătate de metru şi eu nu mai pot intra la terenul meu. L-am sunat pe domnul primar şi i-am spus să nu mai intre pe terenul meu, iar dumnealui m-a chemat la Primărie ca să discutăm, de parcă eu sunt boschetar”, spune Măgureanu.

Primarul Emil Răgman este unul dintre cei mai mari fermieri din Gorj. În declaraţia de avere pe care a completat-o în 2012, acesta a menţionat subvenţii de 600.000 de lei primite de la APIA pentru terenurile şi animalele pe care le avea. Mai mult, animalele i-au asigurat un venit anual de 120.000 de lei, pe când salariul de primar înseamnă circa 24.000 de lei pe an.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: