Primar: Sunt într-o situație dificilă

Sărbătorile de iarnă sunt aproape, iar mulți primari din Gorj încep deja să își facă griji din punct de vedere financiar. Edilii spun că problema este legată de banii pentru însoțitorii persoanelor cu handicap. Guvernul nu a asigurat sumele necesare, așa că unii dintre edili pregătesc rectificări bugetare.

Primarul din comuna Dănești, Mădălin Paliță, spune că are în localitate 164 de persoane cu handicap și 28 de asistenți personali. Și cum banii nu au venit, iar fiecare român trebuie să pună ceva pe masă de sărbători, edilul s-a gândit să mai reducă din sumele prevăzute pentru investiții, tocmai pentru a acorda oamenilor indemnizația.

”Eu sunt într-o situație destul de dificilă. La rectificare, Primăria comunei Dănești nu a primit niciun ban. Mă zbat să încerc să bag niște piatră pe drumurile neasfaltate. Mai am și salariile angajaților persoanelor cu handicap. Sunt într-o situație destul de dificilă. Sper să nu se mai pună acum accent pe culoarea politică a fiecărui primar. Voi face o rectificare bugetară și voi lua niște bani de la investiții și voi reuși să le dau bani oamenilor. Nu îi voi lăsa așa. Nu cred că vor mai face cei de la guvern rectificare bugetară până la finalul anului. Ne descurcăm așa cum putem”, a spus Mădălin Paliță, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: