Tot mai multe debranșări de la UATAA Motru. Morega: ”Oamenii își pun centrale pe gaz”

Sătui de problemele cu care se confruntă Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru, cetățenii se debranșează într-un număr tot mai mare de la rețeaua de termoficare. O recunoaște chiar și primarul Cosmin Morega. Oamenii preferă să investească o anumită sumă de bani pentru montarea centralelor termice, decât să se trezească în plină iarnă că pot rămâne fără apă caldă sau agent termic.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că cei care vor să depună cerere pentru debranșare mai au de așteptat câteva luni, adică până în primăvară. Uzina a început deja furnizarea agentului termic, iar oamenii nu se mai pot debranșa acum.

”La ora actuală nu se pot face debranșări. Este interzis prin lege, odată cu furnizarea agentului termic, să se mai realizeze aceste debranșări. Este adevărat că în acest an au fost mult mai multe debranșări. Unul din motive este legat de faptul că nu a fost dorința aceea de a acorda sprijin financiar pentru această societate. Certificatele de CO2 au ajuns la o valoare foarte mare. Este un bolovan greu pentru această societate. Sper ca noul guvern să ia în calcul această societate și să facă ceva. Fără ajutor din partea guvernului, nu vom putea să supraviețuim în perioada următoare. Mulți oameni și-au montat centrale pe gaze”, a spus Cosmin Morega.

Uzina este în insolvență, nu și-a plătit certificatele de CO2, iar motrenii se tem că la iarnă vor rămâne fără căldură.

Vizualizări: 2,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: